Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2013. április 24., szerda

Mics-Mititei Erdélyi kolbászkák

Ha szeretünk grillezni a mics kedvenceink közé fog tartozni. 

köszönöm a lehetőséget ,és a receptet Pesto15-nek

Mics hozzávalók

  • ½ kg marhahús
  • ½ kg sertés comb
  • ½ kg bárány hús
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 teáskanál borsika fű
  • 1 teáskanál piros paprika
  • 1 teáskanál szóda bikarbóna
  • só, bors

Mics készítése

A húsokat kis lyukú darálón ledaráljuk, vagy kétszer átdaráljuk nagyobb darálóval. Hozzákeverjük a tört fokhagymát és a szóda bikarbónát. Fűszerezzük sóval, borssal, piros paprikával, borsikafűvel és az egészet alaposan átgyúrjuk. Ha túlságosan száraz a hús massza kevés vizet keverjünk hozzá. Tegyük hűtő szekrénybe egy éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek. Másnap közvetlen sütés előtt enyhén olajos kézzel 6-8 centiméteres kis kolbászkákat formáljunk a nyers húsból. Sütéskor a mics kolbászkákat forgassuk körbe, hogy minden oldalról megsüljön. Kínáljunk hozzá mustárt, grill szószt, barbecue szószt és kenyeret.



Mics tipp!
Sütéskor a mics akár a felére is összezsugorodhat, ezért érdemes nagyobbra hagyni a kolbászkákat, a kicsi 3-5 centiméteres darabok túlzottan kiszáradnak a sütés végére. A mics sütése több módon is történhet. Süthetjük olajban, de a legfinomabb grill rácson, szabadtűzön fa szénen készült mics.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése