Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2014. december 10., szerda

Chili con Carne (Chilis bab) Sziszi módra

Ez tényleg az egyszerű,de mégis a nagyszerű ételek közé sorolandó.Véleményem szerint igen csak egy olyan gyorsan elkészíthető étel,amit több módon lehet ízesíteni,az enyhén édestől  a +++++++++ csípősig.
Lehet párolt illetve főtt rizzsel,hasábburgonyával,tortillával,....stb tálalni,de láttam már tésztával is ....
Azért ne felejtkezzünk meg az eredeti Mexico-i  Chili con Carne-ról sem.
Chili con Carne: Igazi klasszikus egytálétel.  A chilivel összefőzött „marhapörkölt” babbal gazdagítva. A receptet állítólag a Spanyolországban élő, de vízióként az indiánok között misszionárius tevékenységet folytató „La dama azul” azaz a kék hölgy tanította meg az őslakosoknak.

Nos én persze nem marhahúst használtam,és az én húsos csodámban kukorica is van,de hát ez az én változatom minden ízében.
Akinek nincsen Mexico-i fűszerkeveréke,az se keseredjen el,10 dkg Chorizo kolbász,2 db chili paprika,vagy őrölt chili,őröl füstölt paprika,őrölt fekete bors,oregáno,só,paradicsom püré,vagy paradicsom,ha az utóbbit választjuk,akkor azt először fel kell főzni pürének.
A felsoroltakkal, ütős  Mexico Chilis dolgot lehet összehozni....a Chorizo nem kötelező,az csak olyan plusz íz világ...és persze HÚÚÚÚÚÚÚÚS !!!!

Hozzávalók
 2 ek.sertés zsír,vagy olaj
40 dkg sertés lapocka
1 fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek.sűrített paradicsom
1 ek. őrölt chili paprika 
1 ek Mexico-i fűszerkeverék
1 doboz ( konzerv )vörös bab,vagy fehér,esetleg mind a kettő fajta
1doboz ( konzerv )csemege kukorica

Elkészítés
Hagymákat tisztítani,majd a vörös hagymát apró kockákra vágni.....fokhagyma gerezdeket egyben hagyni,azokat majd a prés segítségével nyomjuk össze.

Húst vékony csíkokra vágjuk,lehet daráltat is használni,de szerintem így csíkozva jobban hasonlít az eredetihez.
Magas falú serpenyőben,közepes fazékba,wokkba.......maximum lángon zsiradékot hevítünk,első a vörös hagyma,barnára pirítjuk,most a csíkokra vágott hús a következő,így pirítjuk együtt a hagymát a hússal,ameddig a hús meg nem pirul.

Hús meg pirulva,húzzuk le a tűzhelyről a főző edényünket,préseljük a fokhagymákat a húsra,keverjük meg,közepesre állítsuk a tűzhely lángját,kis ideig pirítsuk így együtt.

Megint húzzuk le az edényt a tűzhelyről, mehet a az őrölt chili-t,a sűrített paradicsomot,a fűszer keverék,sózzuk,borsozzuk,keverjük meg,és 2 dl vízzel öntsük fel,tegyük vissza a tűzhelyre,forraljunk egyet rajta,majd fedő alatt kis lángon,40 percig pároljuk.








Ennyi idő kell amíg a hús jól megpuhul....elkészült,mehet bele a bab,és a kukorica....amikről természetesen előtte, leöntöttük a folyadékokat,még egyszer össze forraljuk,és készen is vagyunk.

Jó étvágyat!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése