Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2015. szeptember 2., szerda

spaghetti con alici fresche /szardellás spagett /


 azt a húúúúú......ha...ez mindig bejö...hetne..............



350 gr. spagetti (meglio se in trafila di bronzo)ha lehet a bronzos félét,fajtát használják, ez a meghatározás,a  tészta textúráját hívatott tükrözni,és annak   tulajdonságát,hogy mennyire szívja magába a sugot,mennyire tartja magban az ízeket, és egy fajta gyártási technológiára is utal,ezt a fajta tésztát is durum búzából készítik,csupán  az őrlés folyamán durvábbra őrlik a lisztjét, mert állítólag így több ízt zamatot tart magában a felhasználása során.
200 gr. friss tisztított szardella filé,ha csak egészben,kérjük meg a halárust,hogy tisztítsa meg,vágja le a fejét,farkát,úszóit,...amúgy számtalan bemutató kis film van a YOUTUBE-on a tisztításról
300 gr. hámozott paradicsom konzerv /pomodoro pelati / vagy friss paradicsom,koktél paradicsom
100 gr pecorino
100 gr parmesan
1 gerezd fokhagyma
chilli
néhány levél bazsalikom
1 csokor apróra vágott petrezselyem
6-8 ek.olíva olaj /olio di oliva /
1 marék zsemlemorzsa OPCIONÁLIS
só ízlés szerint


Pirítsuk meg a zsemlemorzsát 2 ek.olajon,aranybarnára,és tegyük félre. OPCIONÁLIS !!!
Megpirítjuk a fokhagymát és az apróra vágott chilit egy serpenyőben 2 evőkanál olajon.
Ha friss paradicsomot használunk,akkor előtte ,forró vízbe,hideg vízbe,héját lehúzni,darabolni,és így előkészítve később felhasználni.
Megpirítjuk a fokhagymát és az apróra vágott chilit egy serpenyőben 2 evőkanál olajon,Adjuk hozzá a bazsalikomot és friss szardellákat, darabolt konzerv paradicsomot, vagy a saját készítésű paradicsomunkat.és a maradék olajat.


Főzzük a sugot , körülbelül 15 percig.
Közben forraljuk fel a tésztának vizet,sózzuk,mehet bele a tészta, szűrjük le, és keverjük a serpenyőben lévő sugohoz, közepes lángon néhány percig melegítsük,és kevergessük.
Szórjuk rá a pirított zsemlemorzsát,keverjük össze.
Tálaláskor a forró tésztát , egy maroknyi aprított petrezselyem szórjuk meg,és persze az elmaradhatatlan reszelt saj....parmesan,vagy pecorino













Jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése