Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2016. szeptember 22., csütörtök

Főtt marhatarja vinaigrette szósszal


Hozzávalók 4-6 személy részére
1.5 kg marhatarja
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér /fehérrépa/
1/4 db zellergumó
1 db vörös hagyma / jó nagy legyen ám /
5 db paradicsom
4-5 db babérlevél
1 csokor metélőhagyma/ az ablakban lehet nevelni/
1 db kisebb torma
1 teáskanál szemes fekete bors
só ízlés szerinti mennyiség


A vinaigrette szószhoz
5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál olvasztott vaj
borecet (vörös) ízlés szerinti mennyiség
só....ízlés szerint
őrölt fekete bors...ízlés szerint

Tálaláshoz
5-10 db kelkáposztalevél
2-3 paradicsom
sós főtt burgonya vagy vajon párolt paraj

Elkészítés

A tarját lobogó forró vízbe tesszük és 1/2 óráig főzzük,a közben képződő habot időről időre eltávolítjuk a főzőléről.
A sárgarépát,petrezselyemgyökeret,zellert,és a hagymát meghámozzuk,megtisztítjuk,és hozzáadjuk a marhahúshoz.
Sóval,borssal és babérlevéllel ízesítjük.
A húst takaréklángon tovább főzzük,a megpuhult zöldségeket szedjük ki a levesből és vágjuk apró kockákra.
A paradicsomot leforrázzuk,hideg vízzel leöblítjük,héját lehúzzuk,negyedekre vágjuk,magjait eltávolítjuk.
Húsát csíkokra vágjuk,a metélőhagymát megmossuk és felaprítjuk.
A tormát meghámozzuk és lereszeljük,mintha húsvétra készülne :)

Vinaigrette szósz elkészítése

Leszűrünk 0.5 liter levest ( amiben a húst főztük),megsózzuk,megborsozzuk,néhány evőkanál vörösbor ecettel elkeverjük,( okvetlenül kóstoljuk,nehogy túl savanyú legyen ).
Adjunk hozzá olívaolajat,a felkockázott leveszöldséget,a metélőhagyma 1/3 részét,vajat ki ne hagyjuk,határozott mozdulatokkal elegyítsük össze a mártást.
A puhára főzött húst kivesszük a főzőléből és kicsit hűlni hagyjuk.
Hűlést követően,vékony,lehetőleg egyforma nagyságú szeletekre vágjuk fel.
Langyosítsuk meg a vinaigrette szószt!!!!
Majd egy előmelegített tálalótálra rendezzük el a hússzeletek,káposzta leveleket csíkokra vágott paradicsommal díszítsük.
A langyos,de nem meleg szósszal öntsük le a hússzeleteket,szórjunk rá aprított metélőhagymát és reszelt tormát.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése