Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2016. szeptember 22., csütörtök

Marharolád párolt kelbimbóval


Hozzávalók 4 személy részére
4 szelet marhafelsál / darabja kb.8 dkg legyen )
4 szelet borjú comb / darabja kb.8 dkg legyen/
4 szelet gépsonka
1/4 kg mángold,vagy friss paraj levél

őrölt fekete bors
majoranna
marhahús alaplé / 1 db.maggi kocka/
5 dkg vaj
0.5 kg kelbimbó

Elkészítés
A mángoldot megtisztítjuk megmossuk,blansírozzuk
(Más néven előfőzés, vagy sokkolás –a nyers alapanyagokat forrásban lévő vízben rövid ideig hőkezeljük (előfőzzük). Célja elsősorban az alapanyagok romlásának, íz- és színváltozásának megakadályozása, de ezzel a módszerrel a vadhúsok vagy a pacal szagát is csökkenthetjük. Az eljárás lényege a kifejezetten gyors felmelegítés, majd lehűtés.)
Majd hideg víz alá tartjuk,lecsepegtetjük,egy tiszta konyharuhára rakjuk.
A marhaszeleteket és borjúszeleteket fólia között finoman kiklopfoljuk,megsózzuk,megborsozzuk és kiterítjük.
Lefedjük a borjúszeletekkel,a sonkával és a mángolddal.
Újra fűszerezzük,szorosan felgöngyöljük,konyhai zsineggel rögzítjük,kötözzük.
Mind e közben a sütőt melegítsük elő 200 C fokra.
A tekercseket serpenyőben,minden oldalukon pirítsuk meg egy kevés vajon,helyezzük át őket egy kisméretű tepsibe, majd az előmelegített sütőben 1/2 óráig süssük,IDŐKÖZÖNKÉNT A KISÜLT PECSENYELÉVEL LOCSOLGASSUK,HOGY NE SZÁRADJANAK KI.
Szükség esetén alaplét is önthetünk a húsok alá.
1/2 óra elteltével vegyük ki a húsokat a tepsiből,tálalótálra tesszük és a kikapcsolt sütőbe vissza tesszük,így melegen tudjuk tartania húsokat.
A kelbimbókat forrásban lévő sós vízbe tesszük,kb.5 perc elteltével vegyük ki őket a vízből.
Vajat hevítünk egy serpenyőben, tegyük bele a kelbimbókat és készre pároljuk,sózzuk,borsozzuk.
A visszamaradt pecsenyelét felöntjük kb.1/4 liter alaplével,kissé forraljuk ki,majd 1 evőkanál hideg vaj hozzáadásával besűrítjük figyelvén arra,hogy közben ne forrjon a mártásunk.
A mártást sózzuk,borsozzuk és majoránnával ízesítjük.
Elővesszük a húsokat,eltávolítjuk a kötözéseket, s a roládokat kb.2 ujjnyi szeletekre vágjuk.
A roládokat pecsenyés tálalótálra tesszük,meglocsoljuk a mártással,párolt kelbimbókkal körítjük.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése