Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2016. szeptember 22., csütörtök

Zöldséges sertéskotlett


Hozzávalók 4 személy részére

4 db sertés rövidkaraj
4 gerezd fokhagyma
1/4 liter száraz fehérbor
1/4 liter zöldség alapleves ( leveskockából)

A köret hozzávalói

15 dkg sárgarépa
21 dkg zellergumó
1 db kis fej vöröshagyma
1 csokor metélőhagyma
só ízlés szerinti mennyiség
őrölt fekete bors
őrölt köménymag ( a fűszerek ízlés szerint használandók)
majoranna
olaj
10 dkg vaj

Elkészítés

A hagymát,sárgarépát,és a zellert megtisztítjuk,meghámozzuk.
A sárgarépát kb. 2 mm-es karikákra vágjuk.
A zellert először 1/2 cm-es szeletekre vágjuk,majd vékony csíkokra.
A hagymát méretétől függően-6 vagy 8 részre vágjuk,majd rétegeire osztjuk.

A kotlett ( karaj ) szeletek széleit bevagdossuk,hogy ne púposodjanak fel a sütés során.
A húst sóval,borssal,majorannával,őrölt köménymaggal,és szétnyomott fokhagymával ízesítjük,majd kevés olajon hirtelen kisütjük.
A kész húsokat kivesszük a serpenyőből és félretesszük.

A pecsenyezsiradékban felolvasztunk egy evőkanál vajat és megpirítjuk benne a zöldségeket ,felöntjük fehérborral és az alaplével,takarék lángon 10 perc alatt puhára főzzük.

A főzési idő vége felé a zöldségekhez hozzáadjuk a hússzeleteket és a zöldségekkel együtt átmelegítjük.

Előmelegített pecsenyés tálra szervírozzuk és az apróra vágott metélőhagymával,megszórjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése