Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2016. szeptember 22., csütörtök

Töltött sertésrólád édeskáposztával

A sertésroládhoz igen jól illenek a lágy vörösborok,pl. a kadarka vagy zweigelt,de a rose is kitűnő választás lehet.
Közben ne feledkezzünk meg a sörökről sem,a sör is kellemes kísérője lehet e remek sertéshúsos ételnek.



A roládok fajtái minden vendéglő étlapján ott szerepeltek,de a divat,és az ételek is változtak,ma már nem annyira divatos étel a rolád, az az a göngyölt hús.
Pedig pár évvel ezelőtt igen csak kedvelt étel volt a göngyölt felsál,és a göngyölt hús minden fajtája.
Sokan a töltött hússal azonosítják be,nos végül is ...hiszen tényleg töltött,de itt a munkafázisra,elkészítésére utal a neve is,mert ezt a húst göngyölik...mint a piskóta tekercset....

Ez a recept 4 főre szól.


Hozzávalók

4 db sertésszelet ( tarját,vagy karajt  javasolom,a comb túl száraz )
20 dkg szikkadt kenyér,zsemle
10 dkg tepertő,vagy tepertő krém
3 gerezd fokhagyma
3 db tojás
1 csokor petrezselymet petrezselymet
40 dkg fehér,más néven édes káposzta
4 ek.olívaolaj
só,ízlés szerint
bors, ízlés szerinti mennyiség
1 kk.őrölt köménymag...de ez el is hagyható,mert nem mindenki szereti a köményt

Elkészítés

A kenyeret,tepertőt,az apróra vágott petrezselymet, a tisztított szét nyomott fokhagyma gerezdeket,tojással,és a tejjel összedolgozzuk.Megsózzuk,megborsozzuk és állni hagyjuk.

Időközben meghámozzuk,apró vágjuk és forró olajban üvegesre pirítjuk a hagymát.
Hozzáadjuk a megtisztított,vékony csíkokra vágott káposztát,rövid ideig pároljuk,majd felöntjük kevés vízzel ( 1-1.5 dl.)
Sóval,borssal és köménymaggal ízesítsük és további 20 percig  fedő alatt készre pároljuk,tegyük félre ,tartsuk melegen.

A sertésszeleteket kiklopfoljuk,megsózzuk,ráhelyezzük az elkészült tölteléket,feltekerjük és konyhai zsineggel ( cérnával) átkötjük.
A tekercseket ezután forró olajon,körbe megpirítjuk,színt adunk a húsnak,és persze a hirtelen sütéssel lezárjuk a hús rostokat,így az ízek a húsban maradnak.
Némi vízzel felöntve fedő alatt ,15 percig pároljuk...( na itt lehet akár ,húsalaplét,tejszínt használni,a tejszínbe egy picike reszelt szerecsen diót csempészni,csak úgy mert jót tesz neki)

A készre párolt tekercseket vegyük ki pecsenye mártásból ,kis ideig hagyjuk őket hűlni ( 3-5 perc),szeleteljük fel....helyezzük előmelegített (forró) tálaló tálra ,majd locsoljuk meg a pecsenye mártással....helyezzük mellé a káposztát.



Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése