Panzanella
Az alap ötletet köszönöm az Origónak !
Egy klasszikus Olasz saláta recept,igen a kenyérből is lehet salátát készíteni.
Amúgy vélelmezhetően a szegénység szülte ezt a receptet is,akárcsak nálunk a rántott,és a suhintott levest .
Bár a suhintás mint olyan,egy bizonyos konyhai eljárást jelent --forró zsírban paprikát hevítünk,majd a rotyogó,fortyogó paprikát az arra szánt levesbe suhintjuk,a lényeg,hogy a paprikának nem szabad megégnie,és nem teszünk lisztet hozzá,hiszen az már rántott leves lenne.
Na de maradjunk a kenyérsalátánál,a kalandozást hagyjuk későbbre.
Hozzávalók:
- 5 szem paradicsom,vagy 0.5 kg koktélparadicsom
- 1 kisebb kígyóuborka vagy 4 db kicsi saláta uborka,irány a piac
- 1 fej lila hagyma vagy egy csokor új lila hagyma
- 1/4 kg szikkadt kenyér,ha jót akartok akkor használjatok Ciabatta kenyeret,Lidl,Aldi,vagy valami szuper pékség
- egy csokor bazsalikom,na ezt beszerezni nem semmi,jobban jártok,ha vesztek egy cseréppel,Tesco,Lidl,Aldi,Auchan,vélelmezhetően a Nagycsarnokban csokorban is van ???
- 3 evőkanál Extra vergine olívaolaj
- 2 evőkanál fehérborecet / Aceto Vino Bianco/ az előbb felsorolt üzletekben fellelhető
- tengeri só
- őrölt fekete bors
A kenyeret kockákra vágom, sütőben grill fokozaton enyhén megpirítom. A paradicsomot és az uborkát a kenyérkockákkal azonos méretű kockákra vágom, a lila hagymát vékonyan felszeletelem. Az öntethez elkeverem az olajat az ecettel, sózom, borsozom, meglocsolom vele a salátát, a bazsalikomot hozzátépkedem. Az egészet alaposan összekeverem. Körülbelül egy órát állni hagyom, hogy a kenyér magába szívhassa az öntetet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése