Hozzávalók:
1kg paprika
1kg paradicsom
3 db vöröshagyma
20 dkg húsos szalonna,füstölt
20 dkg füstölt szalonna
só ízlés szerint
Elkészítés:
Paprika,paradicsom,irány a víz alá,jól megmosom,majd feldarabolok mindent.
Szalonnákat felkockázom.
Megfelelő méretű edényt a tűzhelyre teszek,majd először a szalonnákat teszem bele,és zsírjára sütöm,mindezt közepes lángon.
Amint ez megvan,máris rakom a paprikát a szalonnára,kissé sózom,majd amikor a paprika kissé össze esett,ez kb 5-7 perc,máris rakom a paradicsomot,az edénybe,keverés,kóstolás,ha kell utána sózok.
Fedővel lefedem az edényt,és kb 15-20 perc alatt készre főzöm a lecsót,ha valaki rövid lével szereti,akkor elkészülés előtt,vegye le a fedőt,és hagyja le főni a szaftot.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése