Lehetséges,hogy valahol a nagy recept palettán van hivatalos neve is a dolognak,de ez a saját "gyermekem" így én vagyok a névadója.
Hozzávalók:
50 dkg makaróni/bucatini 6/
40 dkg füstölt,vagy paraszt sonka,persze aki tehetős az választhat a komolyabb sonkák közül
0.5 l sűrített paradicsom
só ízlés szerint
őrölt fekete bors
2 tk.oliva olaj
20 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
A tésztának feltesszük a vizet,forráskor sózzuk,majd mehet bele a só,és a tészta,al dente,és kész,a főzési idő,mindig rá van írva a tészta csomagolására.A jelölt időtől nem kéne nagyon eltérni,hiszen ha valaki akkor a gyártó már csak tudja a dolgát.No persze a Magyar gáz fűtőértéke....hogy úgy mondjam szar..tehát lehetséges kisebb,nagyobb időbeli eltérés a főzésben.
Miközben a tészta fő,a sonkát vesszük kezelésbe ,a lehető legapróbbra aprítsuk fel,ha van daraboló,aprító masina,az sokat segíthet.
Sonka aprítva,tészta kifőzve,leszűrve.jöhet a hőálló tál,én egy teáskanálnyi oliva olajjal kikentem a tálat.Első adag tészta,erre pakolok az aprított sonkából,sűrített paradicsomnegyede,megint tészta,sonka,a maradék paradicsom,majd erre szórok a reszelt parmezánból.
Irány a sütőbe 200-250 C fokon megpirítom a tetejét,és kész,ez kb 20-30 perc.
Tálalás,.........jó étvágyat hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése