Ez az étel is az egyszerűség jegyében született az agyamban.Pontosabban sok volt a tészta amit kifőztem,így az előző paradicsomos változatot követi a fehér mártásos változat.
Remélem ez is megfelel majd az ízlésvilágotoknak.ha nem .egy férfi tudjon nemet mondani.....NEM!!!!????
Hozzávalók:
0.50 dkg makaróni /bucatini 6/ a szám a főzési időt jelöli
1 doboz fehér mártás,ezt a különféle delicátesekben lehet kapni,ehhez már csak a folyadékot kell hozzáadni
20 dkg sonka,megint csak említem,hogy aki teheti az válasszon drágább sonkát,higgyétek el megéri,Spanyol,vagy Olasz a legjobb választás
só
őrölt fekete bors
10-20 dkg reszelt parmezán sajt....de ha más sajtot használtok az is jó,milyet,milyet...amit akartok,pl.mozzarella abból kettő csomag kell....
1/2 l tej
1 ek.oliva olaj
Elkészítés:
Tésztának rakjatok fel vizet,amikor forr,mehet bele a só,és a tészta.....tudjátok 6 perc,de ha tovább főzitek sem harapják le a fejeteket,csak úgy már nem al dente.
A tejet edénybe rakni,mehet a tűzhelye,közepes lángon melegíteni,és hozzáadni a dobozból a por alakú mártást,folyamatos keverés mellett csomómentesre keverni,őrölt bors,és ízlés szerint sózni szíveskedjetek.
AMINT BESŰRŰSÖDÖTT levenni a tűzhelyről,ha túl sűrű egy kis tejjel felhígítani...mondanom sem kell ugye,hogy folyamatos keverést alkalmazni kéretik.....
Sonkát felaprítani,a lehető legkisebbre........mint azt már írtam,akinek van aprító masinája az azzal csinálja az aprítást.
Tészta megfőtt,edény kiolajozva,tészta,sonka,mártás,tészta,sonka,mártás,sajt............mehet a sütőbe,180-200 C fok
Amint a mártás megbarnult a tészta tetején,máris elkészült az újabb tészta rakottas.
Tálalás.....Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése