Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2014. július 8., kedd

Útonálló tarhonyás hús burgonyával

 Tarhonyával készített burgonyás pörkölt.vagy mit tudom én,hogy hogyan nevezik...finom ,és kész!



Nem is tudom hogyan kezdjek neki.....
Ha hiszitek ha nem,de hetek óta nagy kedvem lett volna enni egy jó tarhonyás krumplit pörkölttel,tudjátok olyan "jó fajta napköziset".
Na  eltökéltem magam,és neki estem a dolognak,de azért előtte szétnéztem a hűtőben,és spajzban is,nehogy jégre fussak a cuccal,mert ez mag az nincsen itthon. Na milyen jó,hogy szét néztem,mert tarhonya az nem volt,minden más az igen.De mekkora szerencsém volt,mert éppen csengettek,a szomszédban lakó ifjú hölgy bevásárolni indult,és megkérdezte nem e kell valami a közértből.,DE vágtam rá iziben,a TARHONYA!!.
15 perc, és már is birtokba vehettem a hőn áhított tarhonyát....KÖSZÖNÖM Fiszike ,no mert hogy így hívják az ifjú hölgyet.



Hozzávalók:

25 dkg tarhonya
1 db vöröshagyma
50 dkg sertés lapocka,dagadó,comb,karaj kicsontozva...kinek mi a gusztusa
50 dkg burgonya
15 dkg jó féle füstölt szalonna
1 ek.só
1 ek.őröl piros paprika
3 ek.zsír,vagy olaj


 Elkészítés:
A szalonnát kockára vágjuk,a húst szintén,a hagymát is felkockázzuk.
Burgonyát tisztítjuk,kockára vágjuk,félre tesszük.
Szalonnát serpenyőben zsírjára sütjük,majd  kiszedjük,a visszamaradt zsírra van szükségünk a hús lepirításához.Tehát a felkockázott húst,zsírban lepirítjuk /zsírjára sütjük/,hozzáadjuk a hagymát,így dinszteljük tovább.Amint a hagyma karamellizálódott,jöhet a paprika,kis ideig tovább főzöm a "szerelést", majd jöhet a kockára vágott burgonya.Jól össze keverem, kevés vizet öntök rá,fedő helyezünk az edényre,és elkezdjük a főzést....igen a főzést...tudom már jó ideje főzünk,de ez most az igazi,a többi az csak előfőzés volt.
Közben a tarhonyát is kezelésbe vesszük,serpenyőbe zsírt teszek,és aranybarnára lepirítom a tarhonyát.
Meg van a tarhonya,ellenőrzöm a burgonya keménységét,villa próba,ha beleszalad a villa,akkor azonnal hozzáadni a tarhonyát,megkeverni,annyi vízzel felönteni,amennyi éppen csak hogy ellepi.
Egyet rottyantani rajta,majd után sózni ha szükséges,fedőt vissza,takarék lángon készre párolni /főzni/,ha elfőtte a vízét,és a burgonya még is kemény maradt,akkor kevés vizet alá,de ha puha a burgonya,akkor valószínűen a tarhonya is elkészült,de mindent ellenőrizzetek.........KÓSTOLÁS A FŐZÉS ANYJA!!!

 íme egy apró összefoglaló videócska,katt a közepébe,................




.....és a szokásos képek







Koviubit neki..és hajrá gyerünk flamózni :)..........a korsó sör ki ne maradjon, az áldóját neki.




Jó étvágyat !



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése