Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2013. október 11., péntek

Penne rigate ai peperoni

Valamiért megfogta a szívemet az olasz konyha.
Fiatal srác koromba,pontosabban 13-14 évesen kezdtem ismerkedni az Olasz konyha kitűnőségeivel,70'években már a Régi posta utcai 10sz.alatt álló a Napoletana étterembe jártunk,az egyik gyermekkori barátommal,/Szabó Ferenc, szafe/ neki köszönhetem,,hogy megismertem,megszerettem az Olasz ételeket.
Sajnos az említett étterem,már évtizedek óta nincsen meg,helyén valami más nevű akármi üzemel.

Szeretnék tisztelegni Szafe emléke előtt ezzel az Olasz étellel.




Hozzávalók:

    
400 g penne rigate
    
4 evő kanál olíva olaj
   1/2
fej lila hagyma      

    3 db szardella, /ajóka/sós olajos lében ,de ha ez nincsen akkor  szardella pasta -val is lehet próbálkozni

    2 közepes piros kaliforniai paprika

    
300 g érett paradicsom, San Marzano...persze a koktél,vagy a sima pari is megteszi



    
egy szál friss petrezselyem,aprítva


   
tengeri só,ízlés szerinti mennyiség






Elkészítés:
 
Mossuk meg a  paprikát , papír törlővel töröljük szárazra , távolítsuk el a  magokat ,vágjuk vékony csíkokra. 
Az olajat hevítsük fel  serpenyőben.
A lila hagymát vágjuk vékony szeletekre,mehet a az olajba,pároljuk üvegesre /karamellizáljuk/.
Most jöhet a 3 db sós olajos szardella, néhány másodperc után adjuk hozzá a paprikát, és főzzük néhány percig magas hőmérsékleten . 



                                              

Folytatjuk a  főzést 15 percig fedő alatt közepes lángon,tegyünk hozzá  néhány evőkanál forró vizet ,a tészta főző vizéből,na mert közben a tésztát is elkezdhetjük főzni, sós vízben,de csak is al dente lehet,majd adjuk hozzá a megmosott,feldarabolt paradicsomot .







  Főzzük még 15 percig , ha kell sózzuk, de óvatosan mert ugye a szardinia is sós,és a tészta főző vize is az volt,hozzáadjuk a közben kifőtt tésztát,majd legutoljára a a finomra vágott petrezselyem felét,összeforgatjuk,megszórjuk a petrezselyem másik felével............
Melegen tálaljuk,és fogyasszuk ............

Jó étvágyat...........

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése