Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2013. október 25., péntek

Lebbencs leves,saját készítésű lebbencs tésztával........

Unatkoztam,ihletet kaptam a nagynénémtől,eszembe jutott,hogy látogatásom alkalmával,éppen tésztát gyúrt, lebbencs,és eper levél tésztát készített.
Na  neki láttam én is,a tészta gyúrásnak,ami  nem nagy kunszt,ne ki kell állni és kész.........




Lebbencs tészta hozzávalói:

50 dkg liszt
3 tojás,ez sem szentírás,mert van aki több tojást használ,nagy általánosságban 1 kg liszthez 5-8 db tojást használnak,de ha spórolós időszak van akkor akár 2 tojás is elegendő,és kis víz.....
só, ízlés szerinti mennyiség
 sima csap víz,tudom ez nem kell bele, de én tettem a tésztához kb 0.5 dl,tehát nem egy hektót....


A tészta elkészítése:
A lisztet, a  tojásokkal, jól összegyúrni, 20 perc pihentetés után feldarabolni, hogy tudjuk a gépben nyújtani.
De akinek nincsen gépe,és megtanult sodrófával tésztát gyúrni...hmmmm...nos az azzal a technológiával csinálja.
 Lehet szárítani, de frissen is finom, pl. krumplis tésztának,javaslom a szárítást,ha lebbencs leves  a cél.

A leves hozzávalói:
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg lebbencs tészta
1 nagy fej vöröshagyma
30 dkg burgonya
4 db zöldpaprika
1 paradicsom
piros paprika, só, bors
1 szál zeller zöldje..ez opcionális,nem kötelező

A leves elkészítése:
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, majd egy serpenyőben forró olajon kisütjük.
Ha megpirult hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és ezt is átpirítjuk, megszórjuk piros paprikával és felöntjük kevés hideg vízzel.
Ezután hozzáadjuk a hámozott és kockára vágott burgonyát, ízesítjük sóval, borssal és felöntjük vízzel,beletesszük a zeller szárát is.Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, és összefőzzük.
A végefelé,mielőtt még a leves teljesen elkészülne,mindig a burgonya a mérvadó,hiszen ha az már puha,de még nincsen szét főve,na akkor készen van a leves a lebbencs tésztát össze tördeljük különböző nagyságúakra, zsírban megpirítjuk,
és hozzáadjuk ezt is a leveshez,innentől számítva kb 5 perc főzés közepes lángon, és készz a leves.

Jó étvágyat...........

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése