kalória dús,tele szénhidráttal,mi a jó fene kéne még a Magyar ember gyomrának,tudom éljünk egészségesen,mert mi magyarok is elvagyunk hízva,no talán ezért nem csak mi honpolgárok,és haspókok vagyunk a felelősek...............
na de nézzük az egyszerű esetet amikor végre találkozik az igény a megvalósulással..........
Hozzávalók:
2 kg burgonya
10 darab tojás
3 doboz 450 gr. tejföl
1 pár csípős füstölt kolbász
15 dekagramm füstölt szalonna
só
őrölt fekete bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámoztam,majd hideg vízben feltettem főni,a vízbe sót tettem,és az első forrásig nagy lángon főzöm,utána még 15 percig ,majd elzárom a lángot,le öntöm a burgonyáról a vizet,és hagyom ki hűlni a burgonyákat.
A tojásokat is felteszem főni hideg vízben az első forrástól számítva 10 percig főzöm,majd a lángot elzárva,a vízben hagyom a tojásokat kihűlni.
Kolbászt felszeletelem,a szalonnát kockára vágom,jöhet a serpenyő ahol kissé megpirítom a kolbászt,és a szalonnát is,de csakannyira,hogy éppen csak kisüljön egy kevés zsír belőlük.
A burgonya meghűlt,felszeletelem,és egy tepsialjába lefektetek egy sor burgonyát,majd a kolbász jön,utána a megtisztított,és felszeletelt tojás,és most jön a lényeg,a legfontosabb össze tevője eme csodás egyszerű ételnek.
A tejfölöket össze keverem egy kevés hideg vízzel,miért vízzel,miért nem tejszínnel,vagy tojás sárgájával,nos csak azért ,mert a tojást már elhasználtam,tejszín meg nem volt itthon:)))).....szóval maradt a víz,a célnak ez is megfelelt.
Tehát
egy sor főtt burgonya
egy sor kolbász
egy sor szalonna
egy sor főtt tojásnyakon önteni egyenletesen a tejföllel
És ezt mind addig fojtatni amíg az utolsó sor csak a burgonya marad,mert ezzel zárjuk a titkokat le,erre a maradék tejfölt teszem,és mehet a sütőbe.....180 C és 25 perc max.hiszen minden megvan főve,illetve sütve már,itt már csak a magas hőfoknak köszönhetően a tetejét megpirítom,és közben egy kicsit az összes többi át szárad,és közben mindent átjárnak a kisülő zsírok,és a tejföl íze....
..nos így is készül nálam a rakott burgonya.......
Jó étvágyat.:))
na de nézzük az egyszerű esetet amikor végre találkozik az igény a megvalósulással..........
Hozzávalók:
2 kg burgonya
10 darab tojás
3 doboz 450 gr. tejföl
1 pár csípős füstölt kolbász
15 dekagramm füstölt szalonna
só
őrölt fekete bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámoztam,majd hideg vízben feltettem főni,a vízbe sót tettem,és az első forrásig nagy lángon főzöm,utána még 15 percig ,majd elzárom a lángot,le öntöm a burgonyáról a vizet,és hagyom ki hűlni a burgonyákat.
A tojásokat is felteszem főni hideg vízben az első forrástól számítva 10 percig főzöm,majd a lángot elzárva,a vízben hagyom a tojásokat kihűlni.
Kolbászt felszeletelem,a szalonnát kockára vágom,jöhet a serpenyő ahol kissé megpirítom a kolbászt,és a szalonnát is,de csakannyira,hogy éppen csak kisüljön egy kevés zsír belőlük.
A burgonya meghűlt,felszeletelem,és egy tepsialjába lefektetek egy sor burgonyát,majd a kolbász jön,utána a megtisztított,és felszeletelt tojás,és most jön a lényeg,a legfontosabb össze tevője eme csodás egyszerű ételnek.
A tejfölöket össze keverem egy kevés hideg vízzel,miért vízzel,miért nem tejszínnel,vagy tojás sárgájával,nos csak azért ,mert a tojást már elhasználtam,tejszín meg nem volt itthon:)))).....szóval maradt a víz,a célnak ez is megfelelt.
Tehát
egy sor főtt burgonya
egy sor kolbász
egy sor szalonna
egy sor főtt tojásnyakon önteni egyenletesen a tejföllel
És ezt mind addig fojtatni amíg az utolsó sor csak a burgonya marad,mert ezzel zárjuk a titkokat le,erre a maradék tejfölt teszem,és mehet a sütőbe.....180 C és 25 perc max.hiszen minden megvan főve,illetve sütve már,itt már csak a magas hőfoknak köszönhetően a tetejét megpirítom,és közben egy kicsit az összes többi át szárad,és közben mindent átjárnak a kisülő zsírok,és a tejföl íze....
..nos így is készül nálam a rakott burgonya.......
Jó étvágyat.:))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése