szóval,azon gondolkoztam,hogy majd a "Budai úr",közben rájöttem,hogy ő úgysem érne rá,ezért hát én magam vettem kézbe családom ebédjére szánt alapanyagokat, próbáltam a maximumot kihozni a ...........gáztűzhelyből,szerintem sikerült is
Hozzávalók:
1 kg zöldbab,mirelit,vagy saját fagyasztású...............
4-6 gerezd fokhagyma
1 evőkanál zsír,olaj
1 evőkanál őrölt pirospaprika
3-4 babérlevél
3 evőkanál liszt
só ízlés szerinti mennyiség
Elkészítés:
A zöldbabot a babérlevelekkel együtt feltesszük hideg vízben főni,a vizet sózzuk,majd lefedve közepes lángon készre főzzük.
Közben egy serpenyőbe zsírt hevítünk,és ebbe tesszük a fokhagymát,amit előzetesen megtisztítottunk,majd feldaraboltunk,amit kissé megpirult a fokhagyma,azonnal rátesszük a lisztet,és így pirítjuk tovább párpercig.
Most rátesszük a pirospaprikát,gyorsan megfuttatjuk,majd a bab főző vizéből hozzáadunk,és azonnal a babhoz adjuk,berántjuk az egészet,folyamatosan kevergessük nehogy csomós maradjon a rántásunk a főzelékben.
Ezzel az eljárással be sűrítjük az amúgy még híg főzelékünket,ettől a rántástól besűrűsödik a főzelékünk.
Aki nem akarná ezt a régi eljárást alkalmazni,az csinálhatja étel keményítővel,vagy csinálhat habarást is,ehhez tejföl és liszt kell.
Jó étvágyat:))))
Hozzávalók:
1 kg zöldbab,mirelit,vagy saját fagyasztású...............
4-6 gerezd fokhagyma
1 evőkanál zsír,olaj
1 evőkanál őrölt pirospaprika
3-4 babérlevél
3 evőkanál liszt
só ízlés szerinti mennyiség
Elkészítés:
A zöldbabot a babérlevelekkel együtt feltesszük hideg vízben főni,a vizet sózzuk,majd lefedve közepes lángon készre főzzük.
Közben egy serpenyőbe zsírt hevítünk,és ebbe tesszük a fokhagymát,amit előzetesen megtisztítottunk,majd feldaraboltunk,amit kissé megpirult a fokhagyma,azonnal rátesszük a lisztet,és így pirítjuk tovább párpercig.
Most rátesszük a pirospaprikát,gyorsan megfuttatjuk,majd a bab főző vizéből hozzáadunk,és azonnal a babhoz adjuk,berántjuk az egészet,folyamatosan kevergessük nehogy csomós maradjon a rántásunk a főzelékben.
Ezzel az eljárással be sűrítjük az amúgy még híg főzelékünket,ettől a rántástól besűrűsödik a főzelékünk.
Aki nem akarná ezt a régi eljárást alkalmazni,az csinálhatja étel keményítővel,vagy csinálhat habarást is,ehhez tejföl és liszt kell.
Jó étvágyat:))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése