nos akik tényleg valami jóra vágynak azoknak ezt a receptet kínálom.............
miért is,első de nem utolsó sorban a régen elfeledett Magyaros ételért a puliszkáért,többen mondják,hogy a puliszka az ős Erdélyi étek,de ez engem nem érdekel,azt is mondják,hogy Olasz étek /polenta/,de ez sem érdekel,ebben a szakmában nincsenek határok,csak kiváló remekbe szabott ételköltemények
azután a második érvem a pulyka hús,szerintem sokkal tartalmasabb mint egy házi csirkének titulált génmanipulált fehérje tabletta,miért is mondom ezeket,hiszen a pulykát is nevelik,tartják,de azért itt Magyarországon még nincsen akkora tartási kultusza mint pl.az USA-ban,így talán nagyobb eséllyel,és talán jobb étvággyal fogyasztom a pulyka húst mit a csirkét....egyelőre
no kérem,hát akkor vessük bele magunkat megint a konyha sűrűjébe...............hopszáááááá:))))
Hozzávalók
1 nagyobb,vagy kettő kisebb alsó pulykacomb, úgy kb.1 kg
10 dkg jó Magyar házi füstölt szalonna
2-3 ágacska friss rozmaring,persze ha nincsen akkor se várjunk tavaszig,hiszen lehet kapni 300 ft körül cserepes zöld fűszernövényeket a különféle "hazai" bevásárló izékben
na jól van talán jó lesz a szárított is
só...ízlés szerint
durvára őrölt fekete bors
2 gerezd fokhagyma
1/2 dl olaj
No most jöjjenek a PULISZKA hozzávalói
28 dkg kukoricadara
só,ízlés szerint
15 dkg natúr krémsajt.....de valami jobb féle ha lehet,ne a CAMPING tömlős.......
Elkészítés
az előkészített pulykacombot/megmosott,leszárított,az inakat egy fogó segítségével kiszedtem a combból/ az előzőleg felcsíkozott szalonnával megspékeljük,lehet kapni spékelő tűt,de ha nincsen az sem baj,egy vékony de hegyes,éles késsel beleszúrok a combba ,majd egy mozdulattal átszúrom a combot,na már meg is van a szalonnacsík helye.................ugye milyen egyszerű,és ide tuszakolom/fűzöm/ be a szalonna csíkot,majd még többször megismétlem a mozdulat sort,és így mindenhova jut a füstölt szalonna csíkokból,ezekbe a "lukakba" helyezem a rozmaring ágacskákat is,vagy szárítottat használok.............
sózom,borsozom,és összezúzott fokhagymával ízesítem a combot,kevés olajat locsolok rá,alufóliával letakarom, sütőedénybe teszem...........zsupsz a lerbe /sütő/ 180C-os fokon félpuhára párolom,majd a fóliát leveszem és ropogós világos aranybarnára sütöm
közben azért a köretet is készítsük ám..............
8 deci vizet forralok,sózom,beleszórom a darát,és mérsékelt tűzön folyamatos keverés mellett addig főzöm,míg el nem készül a dara,nyugodtan kóstolgassatok ti is,a dara állagának olyannak kell lennie mint a tejbegríznél a búzadarának,PUHÁNAK,de nem szét főzni,nem egy maszlagot csinálunk ám
amikor elkészült a puliszkám félre húzom a tűzről,és belekeverem a krémsajtot,összekeverem,kicsit hagyom hagy pihenjen..............jöhet a magic:)))))
kettő kanál segítségével amiket vízbe mártok a varázslat előtt,megformázom galuska alakúra a puliszkát,és így helyezem őket a tálaló tálra,a közben felszeletelt pulykacomb köré.........egy kis apríott snidlinggel megszórom....vagy durvára őrölt szinesborssal..................jöhet a móka,és kacagás...........
Jó étvágyat mindenkinek:))).
miért is,első de nem utolsó sorban a régen elfeledett Magyaros ételért a puliszkáért,többen mondják,hogy a puliszka az ős Erdélyi étek,de ez engem nem érdekel,azt is mondják,hogy Olasz étek /polenta/,de ez sem érdekel,ebben a szakmában nincsenek határok,csak kiváló remekbe szabott ételköltemények
azután a második érvem a pulyka hús,szerintem sokkal tartalmasabb mint egy házi csirkének titulált génmanipulált fehérje tabletta,miért is mondom ezeket,hiszen a pulykát is nevelik,tartják,de azért itt Magyarországon még nincsen akkora tartási kultusza mint pl.az USA-ban,így talán nagyobb eséllyel,és talán jobb étvággyal fogyasztom a pulyka húst mit a csirkét....egyelőre
no kérem,hát akkor vessük bele magunkat megint a konyha sűrűjébe...............hopszáááááá:))))
Hozzávalók
1 nagyobb,vagy kettő kisebb alsó pulykacomb, úgy kb.1 kg
10 dkg jó Magyar házi füstölt szalonna
2-3 ágacska friss rozmaring,persze ha nincsen akkor se várjunk tavaszig,hiszen lehet kapni 300 ft körül cserepes zöld fűszernövényeket a különféle "hazai" bevásárló izékben
na jól van talán jó lesz a szárított is
só...ízlés szerint
durvára őrölt fekete bors
2 gerezd fokhagyma
1/2 dl olaj
No most jöjjenek a PULISZKA hozzávalói
28 dkg kukoricadara
só,ízlés szerint
15 dkg natúr krémsajt.....de valami jobb féle ha lehet,ne a CAMPING tömlős.......
Elkészítés
az előkészített pulykacombot/megmosott,leszárított,az inakat egy fogó segítségével kiszedtem a combból/ az előzőleg felcsíkozott szalonnával megspékeljük,lehet kapni spékelő tűt,de ha nincsen az sem baj,egy vékony de hegyes,éles késsel beleszúrok a combba ,majd egy mozdulattal átszúrom a combot,na már meg is van a szalonnacsík helye.................ugye milyen egyszerű,és ide tuszakolom/fűzöm/ be a szalonna csíkot,majd még többször megismétlem a mozdulat sort,és így mindenhova jut a füstölt szalonna csíkokból,ezekbe a "lukakba" helyezem a rozmaring ágacskákat is,vagy szárítottat használok.............
sózom,borsozom,és összezúzott fokhagymával ízesítem a combot,kevés olajat locsolok rá,alufóliával letakarom, sütőedénybe teszem...........zsupsz a lerbe /sütő/ 180C-os fokon félpuhára párolom,majd a fóliát leveszem és ropogós világos aranybarnára sütöm
közben azért a köretet is készítsük ám..............
8 deci vizet forralok,sózom,beleszórom a darát,és mérsékelt tűzön folyamatos keverés mellett addig főzöm,míg el nem készül a dara,nyugodtan kóstolgassatok ti is,a dara állagának olyannak kell lennie mint a tejbegríznél a búzadarának,PUHÁNAK,de nem szét főzni,nem egy maszlagot csinálunk ám
amikor elkészült a puliszkám félre húzom a tűzről,és belekeverem a krémsajtot,összekeverem,kicsit hagyom hagy pihenjen..............jöhet a magic:)))))
kettő kanál segítségével amiket vízbe mártok a varázslat előtt,megformázom galuska alakúra a puliszkát,és így helyezem őket a tálaló tálra,a közben felszeletelt pulykacomb köré.........egy kis apríott snidlinggel megszórom....vagy durvára őrölt szinesborssal..................jöhet a móka,és kacagás...........
Jó étvágyat mindenkinek:))).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése