Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2013. február 5., kedd

Pozsonyi kocka

Semmit sem tudok róla,bevalom őszintén,ezt a receptet úgy kaptam egy ismerősömtől..........lássuk.





Hozzávalók

50 fodros tészta,vagy nagy kocka tészta
só ízlés szerint

Az édes mártáshoz valók

5 db tojás
25 dkg porcukor
15 dkgvaj
1 csomag vaniliás cukor
1 db citrom
1/2 liter tejföl

A töltelékhez
5 gkgvaj
10 dkg zsemlemorzsa
30 dkg darált mák
45 dkg barack lekvár
1/2 dl.rum


Elkészítése

a tésztát sós forróvítben kifőzöm,leszűröm,majd hidegvízzel leöblítem
a tojások sárgáját porcukorral,vaníliás cukorral együtt habosra keverem,majd a  a15dkg vajjal elegyítem,végül a krémhez adom a tejfölt,és a citrom reszelt héját
a tojás fehérjéket habbá verem
a kifőtt tésztát össze keverem a krémmel,majd óvatosan hozzákeverem a tojáshabot is
egy tepsit kivajazok,megszórom zsemlemorzsával,jöhet a massza amit harmadolva öntök  részt követően jöhet a darált mák,barack lekvár,ezek egyenleten elosztom a tésztás dolog tetején,majd jöhet a következő réteg,és megint a mák,majd a lekvár,és jöhet a záró akkord,a maradék tészta ezzel zárom a sort,de lehet a lekváros mákkal is zárni,úgy talán nem szárad ki az utolsó sor tészta,bár a rumot azért tették a leírásba mert legutoljára azzal kell meglocsolni a téstátezt követően mehet  a 160 cel. sütőbe és ott 45 percig sül a drága

ki veszem szeletelem/ porciózom/ tálalom,és én javaslom,hogy mindenki csináljon egy kis plusz mártást,vagy egy kis plusz lekvár legyen kéznél,mert van aki bőséges "öntettel"szereti..............

Tokaji hárslevelűt kiabálnék hozzá....félédes fehéret,kellő hőfokra hűtve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése