Semmit sem tudok róla,bevalom őszintén,ezt a receptet úgy kaptam egy ismerősömtől..........lássuk.
Hozzávalók
50 fodros tészta,vagy nagy kocka tészta
só ízlés szerint
Az édes mártáshoz valók
5 db tojás
25 dkg porcukor
15 dkgvaj
1 csomag vaniliás cukor
1 db citrom
1/2 liter tejföl
A töltelékhez
5 gkgvaj
10 dkg zsemlemorzsa
30 dkg darált mák
45 dkg barack lekvár
1/2 dl.rum
Elkészítése
a tésztát sós forróvítben kifőzöm,leszűröm,majd hidegvízzel leöblítem
a tojások sárgáját porcukorral,vaníliás cukorral együtt habosra keverem,majd a a15dkg vajjal elegyítem,végül a krémhez adom a tejfölt,és a citrom reszelt héját
a tojás fehérjéket habbá verem
a kifőtt tésztát össze keverem a krémmel,majd óvatosan hozzákeverem a tojáshabot is
egy tepsit kivajazok,megszórom zsemlemorzsával,jöhet a massza amit harmadolva öntök részt követően jöhet a darált mák,barack lekvár,ezek egyenleten elosztom a tésztás dolog tetején,majd jöhet a következő réteg,és megint a mák,majd a lekvár,és jöhet a záró akkord,a maradék tészta ezzel zárom a sort,de lehet a lekváros mákkal is zárni,úgy talán nem szárad ki az utolsó sor tészta,bár a rumot azért tették a leírásba mert legutoljára azzal kell meglocsolni a téstátezt követően mehet a 160 cel. sütőbe és ott 45 percig sül a drága
ki veszem szeletelem/ porciózom/ tálalom,és én javaslom,hogy mindenki csináljon egy kis plusz mártást,vagy egy kis plusz lekvár legyen kéznél,mert van aki bőséges "öntettel"szereti..............
Tokaji hárslevelűt kiabálnék hozzá....félédes fehéret,kellő hőfokra hűtve
Hozzávalók
50 fodros tészta,vagy nagy kocka tészta
só ízlés szerint
Az édes mártáshoz valók
5 db tojás
25 dkg porcukor
15 dkgvaj
1 csomag vaniliás cukor
1 db citrom
1/2 liter tejföl
A töltelékhez
5 gkgvaj
10 dkg zsemlemorzsa
30 dkg darált mák
45 dkg barack lekvár
1/2 dl.rum
Elkészítése
a tésztát sós forróvítben kifőzöm,leszűröm,majd hidegvízzel leöblítem
a tojások sárgáját porcukorral,vaníliás cukorral együtt habosra keverem,majd a a15dkg vajjal elegyítem,végül a krémhez adom a tejfölt,és a citrom reszelt héját
a tojás fehérjéket habbá verem
a kifőtt tésztát össze keverem a krémmel,majd óvatosan hozzákeverem a tojáshabot is
egy tepsit kivajazok,megszórom zsemlemorzsával,jöhet a massza amit harmadolva öntök részt követően jöhet a darált mák,barack lekvár,ezek egyenleten elosztom a tésztás dolog tetején,majd jöhet a következő réteg,és megint a mák,majd a lekvár,és jöhet a záró akkord,a maradék tészta ezzel zárom a sort,de lehet a lekváros mákkal is zárni,úgy talán nem szárad ki az utolsó sor tészta,bár a rumot azért tették a leírásba mert legutoljára azzal kell meglocsolni a téstátezt követően mehet a 160 cel. sütőbe és ott 45 percig sül a drága
ki veszem szeletelem/ porciózom/ tálalom,és én javaslom,hogy mindenki csináljon egy kis plusz mártást,vagy egy kis plusz lekvár legyen kéznél,mert van aki bőséges "öntettel"szereti..............
Tokaji hárslevelűt kiabálnék hozzá....félédes fehéret,kellő hőfokra hűtve
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése