Hozzávalók: |
50 dkg sertésszív,
10 dkg vaj,
10 dkg zsír,
5 dkg hagyma,
40 dkg liszt,
3 dkg só,
1 g bors,
egy fél csomó zöldpetrezselyem,
2 tojás,
3 dl tejföl.
Elkészítés :
A sertésszívet puhára főzzük, megdaráljuk, és finomra vágott hagymával lepirítva, sóval, borssal ízesítjük.
Tészta elkészítése:
A lisztet,tojást,vajat,zsírt,tejfölt,és ízlés szerinti só mennyiséget egy tálba tesszük,és tésztává elegyítjük /keverjük,gyúrjuk/ össze,ha a tészta össze állt akkor kinyújtjuk.
A gyúrt tésztát kinyújtjuk, a masszával derelyeszerűen megtöltjük, és sós vízben kifőzzük.
Tálaláskor megvajazzuk, és tejfölt adunk hozzá.
Ingredients:
50 ounces pork heart,
10 g butter,
10 grams of fat,
5 grams of onion,
40 g flour,
3 grams of salt,
1 g of pepper,
half a bunch of green parsley,
2 eggs,
3 ounces cream.
Preparation:
Cook the pork heart, Mince, and finely chopped onion and a little roasted, with salt and pepper to taste.
Preparing the dough:
Put the flour, eggs, butter, lard, cream, salt according to taste and amount in a bowl and dough mixing / mix, knead / up if you had the dough is rolled out.
The kneaded dough is rolled out, filled in the mass, and cook in salted water.
Serve with buttered, and sour cream are added.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése