TÖLTÖTT KENYÉRCIPÓ!!!!!!
a receptet Mezei Ibolyának köszönhetjük.....:)))))
na ez valami isteni lehet,csinálom is meg......................
TÖLTÖTT KENYÉRCIPÓ
1-kg-os parasztcipó/házi kenyér/ tetejét levágom. A kenyér belsejét a széleibe kihúzom, 8-10 db főtt tojással körberakom. 1 kg jó, házi savanyú káposztát/ a Sváb savanyú káposzta/ egy fej hagymával megdinsztelem /párolom/.Ha kihűlt, lerétegezem /egymásra rakom/ a jó puhára főtt és kihűlt, kicsontozott füstölt csülökkel úgy, hogy a káposzta és a húsrétegek közé tejfölt is teszek. Visszarakom a kalapját, szorosan fóliába tekerem és a sütőben csak jól átforrósítom, hogy az ízek összeérjenek. Jó ha egy éjszakát pihen. Úgy szeletelem mint a tortát és vendégeket hívok hozzá. A siker garantált, mert nagyon finom.
a receptet Mezei Ibolyának köszönhetjük.....:)))))
na ez valami isteni lehet,csinálom is meg......................
TÖLTÖTT KENYÉRCIPÓ
1-kg-os parasztcipó/házi kenyér/ tetejét levágom. A kenyér belsejét a széleibe kihúzom, 8-10 db főtt tojással körberakom. 1 kg jó, házi savanyú káposztát/ a Sváb savanyú káposzta/ egy fej hagymával megdinsztelem /párolom/.Ha kihűlt, lerétegezem /egymásra rakom/ a jó puhára főtt és kihűlt, kicsontozott füstölt csülökkel úgy, hogy a káposzta és a húsrétegek közé tejfölt is teszek. Visszarakom a kalapját, szorosan fóliába tekerem és a sütőben csak jól átforrósítom, hogy az ízek összeérjenek. Jó ha egy éjszakát pihen. Úgy szeletelem mint a tortát és vendégeket hívok hozzá. A siker garantált, mert nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése