Medea Arabidze barátomnak Grúziába
Hozzávalók:
1 kb. 2 kg-os kacsa (feldarabolva), 1 nagy hagyma (apróra vágva), 6 közepes vöröshagyma (apróra vágva), 2,5 dl őrölt dió, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál kukoricakeményítő, 2 nagy gerezd fokhagyma, 1/2 teáskanál őrölt koriandermag, 1/2 teáskanál só, frissen őrölt bors, 2 dl friss, apróra vágott koriander, 2 evőkanál vörösborecet
Elkészítése:
1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. A kacsát lefedve pároljuk egy órán át a sütőben.
2. Eltávolítjuk a zsírt, hozzáadjuk a hagymát, és további 30 percig sütjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, és még 30 percig sütjük.
3. Eltávolítjuk a kacsát, melegen tartjuk, majd a sütőben visszamaradt szószt elkeverjük a többi hozzávalóval, és összemelegítjük a kacsával.
Hozzávalók:
1 kb. 2 kg-os kacsa (feldarabolva), 1 nagy hagyma (apróra vágva), 6 közepes vöröshagyma (apróra vágva), 2,5 dl őrölt dió, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál kukoricakeményítő, 2 nagy gerezd fokhagyma, 1/2 teáskanál őrölt koriandermag, 1/2 teáskanál só, frissen őrölt bors, 2 dl friss, apróra vágott koriander, 2 evőkanál vörösborecet
Elkészítése:
1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. A kacsát lefedve pároljuk egy órán át a sütőben.
2. Eltávolítjuk a zsírt, hozzáadjuk a hagymát, és további 30 percig sütjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, és még 30 percig sütjük.
3. Eltávolítjuk a kacsát, melegen tartjuk, majd a sütőben visszamaradt szószt elkeverjük a többi hozzávalóval, és összemelegítjük a kacsával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése