semmi különlegesség,csak a maradék nokedli alaptésztához hozzáadtam a juhtúrót,kaprot,sóztam,és már főzöm is ki
Hozzávalók:
3 db tojás
10 dkg juhtúró
1 evőkanál só
fél csokor kapor
30 dkg liszt
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A felvert tojásokhoz egy villa segítségével áttörjük a juhtúrót,hozzá adjuk a sót, az egészen finomra vágott kaprot, majd simára dolgozzuk a liszttel, és kevés vízzel szokásos sűrűségűre galuskatésztát készítünk. Lobogó sós vízben a nokedli szaggató segítségével kiszaggatva kifőzzük, leszűrjük, tálalás előtt vajon átforrósítjuk.
Aki szeret kísérletezni az adjon mellé rántott szeletet,vagy kínálja pörkölt mellé,ígérem ,hogy a siker nem marad el,de persze lehet sült szalonnával,vagy csak simán tejföllel is találni...........
Sok sikert hozzá,és jó étvágyat:))))
Hozzávalók:
3 db tojás
10 dkg juhtúró
1 evőkanál só
fél csokor kapor
30 dkg liszt
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A felvert tojásokhoz egy villa segítségével áttörjük a juhtúrót,hozzá adjuk a sót, az egészen finomra vágott kaprot, majd simára dolgozzuk a liszttel, és kevés vízzel szokásos sűrűségűre galuskatésztát készítünk. Lobogó sós vízben a nokedli szaggató segítségével kiszaggatva kifőzzük, leszűrjük, tálalás előtt vajon átforrósítjuk.
Aki szeret kísérletezni az adjon mellé rántott szeletet,vagy kínálja pörkölt mellé,ígérem ,hogy a siker nem marad el,de persze lehet sült szalonnával,vagy csak simán tejföllel is találni...........
Sok sikert hozzá,és jó étvágyat:))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése