Medea Arabidze barátomnak ajánlom
Hozzávalók:
2 ek vaj, 2 közepes vöröshagyma (apróra vágva), 1,5 kg bárányhús (kockákra vágva), 1/2 kg paradicsom (meghámozva, felkockázva), 2 közepes burgonya (meghámozva, felkockázva), 1 közepes paprika (kimagozva, felkockázva), 12 okra (durvára vágva), 1 dl apróra vágott szárított sárgabarack, 1,5 teáskanál só, 1 dl apróra vágott petrezselyem, frissen őrölt bors, 2 l víz
Elkészítése:
1. Egy nagy lábosban a vajon aranybarnára pirítjuk a hagymát, majd körbepirítjuk a húst.
2. Belekeverjük a zöldségeket, öt percig pirítjuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük (kb. 1,5 óra alatt). A petrezselymet tálalás előtt keverjük hozzá.
Hozzávalók:
2 ek vaj, 2 közepes vöröshagyma (apróra vágva), 1,5 kg bárányhús (kockákra vágva), 1/2 kg paradicsom (meghámozva, felkockázva), 2 közepes burgonya (meghámozva, felkockázva), 1 közepes paprika (kimagozva, felkockázva), 12 okra (durvára vágva), 1 dl apróra vágott szárított sárgabarack, 1,5 teáskanál só, 1 dl apróra vágott petrezselyem, frissen őrölt bors, 2 l víz
Elkészítése:
1. Egy nagy lábosban a vajon aranybarnára pirítjuk a hagymát, majd körbepirítjuk a húst.
2. Belekeverjük a zöldségeket, öt percig pirítjuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük (kb. 1,5 óra alatt). A petrezselymet tálalás előtt keverjük hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése