Hozzávalók:
- 1 egész fácán
- 3 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 15 dkg karfiol
- 2 csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl száraz fehérbor
- 12 dkg cérnametélt
- 6 szem borókabogyó
- só, szemes bors
Elkészítés:
A kisebb darabokra vágott fácánt tegyük fazékba, bőven öntsük fel vízzel, és forraljuk fel.
Tegyük takarékra, és szedjük le a habját.
Adjuk hozzá a feldarabolt répákat, a nagyobb rózsáira szedett karfiolt, a csiperkét, a hagymát, a fokhagymát, a paprikát, a paradicsomot, és fél csokor összekötött petrezselymet.
Fűszerezzük sóval, szemes borssal, durvára tört borókabogyóval, és lassú tűzön főzzük körülbelül 3 órát, míg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
Mielőtt levesszük a tűzről, öntsük bele a bort, és pihentessük a levest 10 percig.
A húst, és a zöldségeket szedjük ki, a levet óvatosan szűrjük le.
Tálaláskor halmozzuk a főtt cérnametéltre a zöldségeket és a húsdarabokat.
Merjük rá a forró fácánlevest, és szórjuk meg petrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése