mit is mondhatnék a nagybetűs madárról, nos csak ennyi jut most az eszembe......nem KACSA:)))))
bele is vetem magamat rögtön a mély vízbe,annyira szeretem én is a kacsasültet,hogy ennél már csak talán a libasült "jobb"
Hozzávalók
1 egész konyha kész kacsa /tokozott,tisztított,belezett/ kb.3-5 kg egy ilyen madárka súlya....hehehehe
15dkg aszalt őszibarack
2 ágacska kakukkfű
25dkg friss gyömbér
1.5 dl őszibarack likőr
1 dkg márkázott vaj
2 evőkanál jó minőségű szója szósz
só
bors
currypor
2 nagy fej vöröshagyma
3 db sárgarépa
1.5dl tyúkhúsleves alap / ezt leveskockából lehet csinálni/
2 db kisebb póréhagyma
5 db egész őszibarack
Elkészítés
Az aszalt barackból kb.5 dkg-ot finomra aprítok,a többit negyedekre vágom.
Szintén finomra aprítom a kakukkfüvet,gyömbért,és 2-3 evőkanál likőrrel,szója szósszal,sóval /ízlés szerinti mennyiség/,őrölt borssal,curryvel,kikeverem a páclevet,majd ezzel a páccal dörzsölöm be a kacsa minden részét.
A kacsa mellüregébe töltöm a maradék aprított őszibarackot,majd az üreget lezárom ,össze varrom.
A vöröshagymát megtisztítom feldarabolom,sárgarépákat is megtisztítom,majd 2-3 cm darabokra vágom,a póréhagymát szintén egyforma 2-3 cm darabokra vágom.
A sütőt előmelegítem 200C -ra,ha légkeveréses a tietek is akor elég ha 180 C-ra melegítitek be a sütőt
No kérem,most előveszem a paellás serpenyőmet,mert csak ez akkora amiben elő tudom pirítani a madarat,jöhet a vaj amit lassú tűzön felolvasztok,most nagyra állítom a gázlángját,és amikor forró a vaj,nos most jöhet a madárka,gyorsan minden oldalán elősütöm /pirítom/ .
Hozzáadom a zöldségeket,rövid ideig együtt sütöm őket,majd felöntöm a húsleves alappal,és beleteszem a feldarabolt őszibarackokat barackokat.
Ezt Így kis ideig / kb 10.perc /együtt párolom,majd átteszem az egészet egy nagyobb tepsibe,fóliával letakarom,és megy a sütőbe az alsó szekcióba,ott 45 percig párolódik a drága madaram.::)))))
A fólia levétele után,még 30 percig sütöm,miközben locsolgatom a maradék őszibarack likőrrel.
El készült..........na nem ám neki rohanni mint a Török, Eger várának,nem ,nem,szépen meg várni míg kellően ki nem hűl, NEM KI HŰTENI,csak PIHENTETNI,hogy késsel vágható állapotban legyen....de hogy addig is ne legyek munka nélkül,az egész sütés alatt keletkezett finom pecsenyelevet leszűröm,a zsírt leszedem a léről,és a zöldségekkel,barackokkal együtt össze turmixolom /pürésítem /,hogy majd ezzel a isteni folyékony arannyal ízesítsem tálaláskor a sültet..........
én személy szerint rizi-bizit mondanék mellé,de a vörös párolt káposztát azt ki nem hagynám.............
Jóétvágyat:)))
bele is vetem magamat rögtön a mély vízbe,annyira szeretem én is a kacsasültet,hogy ennél már csak talán a libasült "jobb"
Hozzávalók
1 egész konyha kész kacsa /tokozott,tisztított,belezett/ kb.3-5 kg egy ilyen madárka súlya....hehehehe
15dkg aszalt őszibarack
2 ágacska kakukkfű
25dkg friss gyömbér
1.5 dl őszibarack likőr
1 dkg márkázott vaj
2 evőkanál jó minőségű szója szósz
só
bors
currypor
2 nagy fej vöröshagyma
3 db sárgarépa
1.5dl tyúkhúsleves alap / ezt leveskockából lehet csinálni/
2 db kisebb póréhagyma
5 db egész őszibarack
Elkészítés
Az aszalt barackból kb.5 dkg-ot finomra aprítok,a többit negyedekre vágom.
Szintén finomra aprítom a kakukkfüvet,gyömbért,és 2-3 evőkanál likőrrel,szója szósszal,sóval /ízlés szerinti mennyiség/,őrölt borssal,curryvel,kikeverem a páclevet,majd ezzel a páccal dörzsölöm be a kacsa minden részét.
A kacsa mellüregébe töltöm a maradék aprított őszibarackot,majd az üreget lezárom ,össze varrom.
A vöröshagymát megtisztítom feldarabolom,sárgarépákat is megtisztítom,majd 2-3 cm darabokra vágom,a póréhagymát szintén egyforma 2-3 cm darabokra vágom.
A sütőt előmelegítem 200C -ra,ha légkeveréses a tietek is akor elég ha 180 C-ra melegítitek be a sütőt
No kérem,most előveszem a paellás serpenyőmet,mert csak ez akkora amiben elő tudom pirítani a madarat,jöhet a vaj amit lassú tűzön felolvasztok,most nagyra állítom a gázlángját,és amikor forró a vaj,nos most jöhet a madárka,gyorsan minden oldalán elősütöm /pirítom/ .
Hozzáadom a zöldségeket,rövid ideig együtt sütöm őket,majd felöntöm a húsleves alappal,és beleteszem a feldarabolt őszibarackokat barackokat.
Ezt Így kis ideig / kb 10.perc /együtt párolom,majd átteszem az egészet egy nagyobb tepsibe,fóliával letakarom,és megy a sütőbe az alsó szekcióba,ott 45 percig párolódik a drága madaram.::)))))
A fólia levétele után,még 30 percig sütöm,miközben locsolgatom a maradék őszibarack likőrrel.
El készült..........na nem ám neki rohanni mint a Török, Eger várának,nem ,nem,szépen meg várni míg kellően ki nem hűl, NEM KI HŰTENI,csak PIHENTETNI,hogy késsel vágható állapotban legyen....de hogy addig is ne legyek munka nélkül,az egész sütés alatt keletkezett finom pecsenyelevet leszűröm,a zsírt leszedem a léről,és a zöldségekkel,barackokkal együtt össze turmixolom /pürésítem /,hogy majd ezzel a isteni folyékony arannyal ízesítsem tálaláskor a sültet..........
én személy szerint rizi-bizit mondanék mellé,de a vörös párolt káposztát azt ki nem hagynám.............
Jóétvágyat:)))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése