Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2013. május 3., péntek

Gesztenyés pulyka

Gesztenyés pulyka

Hozzávalók:

Gesztenyés pulyka
Hozzávalók:

•    1 bébipulyka
•    75 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
•    30 dkg darált sovány sertéshús
•    Pulykamáj
•    3 zsemle
•    3 tojás
•    10 dkg főzőmargarin
•    20 dkg füstölt szalonna
•    Tejszín
•    Bors
•    Majoranna
•    Őrölt szerecsendió


Elkészítés:

A pulykát tisztítsd meg, és alaposan mosd át. Kívül-belül sózd be és borsozd. Majorannával szórd meg, és pár órára hagyd állni.
Töltelék: a gesztenyét keverd össze a margarinnal, a darált hússal és a tojással. Tedd bele a szétmorzsolt májat és a beáztatott, kinyomkodott zsemléket is. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsd, ha kell, kevés tejszínt is tegyél bele. Töltsd meg a pulykát, és a nyílásait varrd be. Tedd előmelegített sütőbe, és lassú tűzön süsd meg. Mikor már majdnem kész, margarinnal kend meg, és magas lángon pirítsd. Hagyd állni 20 percig, mielőtt szeletelni kezdenéd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése