Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2013. május 3., péntek

Indiai húsgolyó sült fokhagymás öntettel

Indiai, jövünk.....:-))

Indiai húsgolyó sült fokhagymás öntettel

Hozzávalók:

30 dkg darált pulyka/csirke/disznóhús
1 nagy tojás
1 db közepes nagyságú édesburgonya
1 kis fej vörös hagyma, apróra vágva
1 teáskanál indiai fűszerkeverék,
minden komolyabb Hipermarketben,
vagy fűszer boltban beszerezhető
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt kömény
1/2 teáskanál cayanne bors
1db tojás
1 teáskanál só
 
Öntet
1 evőkanál olívaolaj,vagy kókusz olaj
2/3 bögre natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
só, bors (ízlés szerint)

Elkészítés:

1. Főzd meg az édesburgonyát (30 perc)
2. Eközben egy közepes serpenyőben süsd meg a fokhagyma gerezdeket egészben, közepes lángon, míg kis fekete pöttyös nem lesz (10-15perc) Tedd vágódeszkára, távolítsd el a megégett külső réteget és nyomd ki.
3. Add hozzá a joghurtot, kis sót, borsot, majd botmixerrel keverd ki, míg krémes nem lesz
4. Ha kész a krumpli, nyomd szét villával.
5. Tedd egy nagy tálba a krumplit, add hozzá a darált húst, tojást, hagymát, fűszereket. keverd el jól.
6. Formálj a húsból golyókat és egy nagyobb serpenyőben süsd ki őket olíva olajon/kókuszolajon, míg aranybarnák nem lesznek. (15-20perc)
7. Tálald melegen a sült fokhagymás öntettel
 
 
Mennyiség: 22 golyó



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése