Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2013. május 3., péntek

Rakott zöldbab

Rakott zöldbab

Hozzávalók:

1 kg zöldbab
25 dkg darált sertéscomb
10 dkg szójagranulátum
4 evőkanál rizs
2 dl tejföl (12 % zsírtartalmú)
5 dkg lecsó
4 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
őrölt bors, fűszerpaprika, őrölt kömény só

Elkészítés:

A friss zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk és kb. két cm-es darabokra vágjuk (vagy a mirelit zöldbabot) forró sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A megtisztított, finomra vágott vöröshagymát két evőkanálnyi olajon megfonnyasztjuk, tűzről lehúzva meghintjük fűszerpaprikával. Visszatéve a tűzre hozzáadjuk a darált húst, az előzőleg vízbe áztatott szójagranulátumot és átpirítjuk. Ízesítjük lecsóval, zúzott fokhagymával, őrölt köménnyel, őrölt borssal és sóval. Kevés vizet ráöntve, fedő alatt, többször zsírjára pirítva puhára pároljuk. A rizst megmossuk és egy evőkanálnyi olajon megpirítjuk. A rizs térfogatának kétszeresét kitevő forró sós vizet hozzáöntünk, beletesszük az egészben hagyott vöröshagymát és fedővel lefedve sütőben megpároljuk. Miután megpuhult, összekeverjük a hússal. Egy olajjal vékonyan kikent tepsi aljára terítjük a zöldbab egyik felét, rá a húsos masszát, majd befedjük a zöldbab másik részével. Tetejére tejfölt locsolunk és középmeleg sütőben megsütjük.

A még inkább csökkenthetjük az étel kalóriatartalmát, ha tejfölös habarást készítünk rántás helyett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése