Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2013. november 3., vasárnap

Pár szó az Olasz sajtokról..........

Nem kevés információkat olvashattok fel a következő linkekre rá klikkelve.......... http://alapanyagok.blogspot.hu/2009/04/parmezan-es-grana-padano.html

http://olasz.grocceni.com/formaggio.html




Köszönet a a blog tulajdonosoknak,hogy ennyi fontos információt megosztottak másokkal is.




PL:
Ez az információ,például azértis érdekes,mert szerintem nagyon sokunknak foggalma sem volt arról,hogy a
 Parmezán sajt mint olyan,az nem csak úgy sajt,abból is van kettő féle,az érleléseket most hagyjuk,én most csak a erre a kettő tipusúra gondoltam éppen:

 - Parmigiano-Reggiano és Grana Padano

A permezánra nyugodtan mondhatjuk, hogy a világ leghíresebb sajtja. Azt is elmondhatjuk róla, hogy a világ legkeményebb sajtja. Az Emilia Romagna nevû tartomány Parma városából való. Kétféle parmezánt különböztetünk meg: Parmigiano reggiano-t, illetve Grana Padano-t. Csak a Parma környékén készült sajt jogosult a "Parmigiano reggiano" név viselésére. Olaszországban minden vendéglõi asztalon megtalálható a reszelt parmezán. Íze nagyon markáns, így keveset kell belõle használni. Állaga kõkemény, melyet külön erre a célra készült reszelõvel reszelnek.
A parmezánt évekig érlelik (minimum két évig), amely aztán az árán is meglátszik. Utána viszont sok évig, egyesek szerint akár 20 évig is eláll. Minél idõsebb, annál erélyesebb, markánsabb az íze. A híres olasz tésztákat parmezánnal szórják meg, felhasználják pastához, ételek megszórására, ízesítésére.
A parmezán 18-24 cm magas, 35-45 cm átmérõjû, 25-35 kg súlyú. A sajt igen kemény, sárgásbarna, igen kis lyukakkal, gyakran repedésekkel. A természetes héja barna és nem ehetõ. Zsírtartalma 32 %

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése