Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2013. november 30., szombat

Zöldborsós csirkecomb tokány.........

 Be jöttek a hűvös napok,így számomra, ismét itt az ideje egy jó tokány elkészítésének.

 be vallom,hogy most nem volt kéznél a fényképezőgépem,ezért más valaki által készített remek fotót használom itt,íme a fotó tulajdonosának az elérhetősége:receptjeim-erikaholland

Köszönöm erikaholland!

 

A receptet  át lehet költeni ,mert a tokányt lehet sertés,marha,pulyka,és csirke húsból is készíteni.

Számos névvel illetik a tokányokat,olyan mint borsos,borsós,csikós,Erdélyi borsos,tejfölös,Mexikói,Herány,Hétvezér,Gundel....stb


.Döntse el mindenki maga,hogy e remek ételnek melyik verzióját készíti el.

 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg  csirkemell hús,de én ezt is csavarom,és csirke combot használok
  • 30 dkg zöldborsó
  • kevés olaj
  • őrölt fekete bors
  • 1 fej  vöröshagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 2 evőkanál liszt                                                                                                                              

    Elkészítés:

    A vöröshagymát felkockázom, a csirkecombokat elősütöm forró serpenyőben,tudjátok,így minden finom íz benne marad.. Kevés olajon megfuttatom a hagymát, ráteszem a húst, megsózom és borsozom, belerakom az elősütött csirke combokat,és  pár percig együtt párolom tovább. Ezután hozzáadom a zöldborsót, (1-2 gerezd fokhagymát is lehet belevágni, ha valaki szereti), megfőzöm. Ha megfőtt a hús is és a borsó is, a lisztből és a tejfölből habarást készítek, félrehúzom a tűzről, behabarom, majd 1-2 perc alatt összeforralom.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Főtt rizzsel,vagy nokedlivel tálalom.                                                                                                                                     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése