Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2013. december 5., csütörtök

Tojás a purgatóriumban

Ezt a receptet Olaszországi útjaim során,egy  Olasz családtól kaptam.


Érdekes a neve,de talán az egyik összetevője véget a névre való utalás...mi is lenne az ,nos szerintem a paradicsom,és chili az, ami végett a purgatórium név hasonlattal bír ez a nagyon gyors,olcsó,és laktató gyors étel.
Elsősorban a januári első napokra ajánlott,mert hiszen ha jól sikerült a szilveszteri mulatság,akkor bizony napokig bánja a gyomrunk....hihihhi
Ezt az ételt láttam tűzhelyen elkészíteni,sütőben is készítették,de az igazán autentikus, az a kemencés változat volt.


Hozzávalók
serpenyő,kisméretű tepsi,cserép leveses csésze...és minden olyan alkalmatosság ami bírja a közvetlen hőt,és persze ki mekkora adagot akar csinálni.

1 doboz,vagy üveg paradicsom /passata di pomodoro /



ezeket minden nagyobb shopban lehet kapni,a darabos hmmmm végül is jó csak akkor tovább kell főzni,hogy ne nagyon maradjon a paradicsom egyben,de ezekből van a darabolt változat is,az például kitűnő ehhez a recepthez,sőt igazán kitűnő hozzá.Valójában a passata di pomodoro az sűrített paradicsom,csak kissé jobb mint az itthoni

2 gerezd fokhagyma aprítva
1 fej vörös hagyma aprítva
2 ek.oliva olaj
1 db kisebb chili aprítva
1 db tojás
 2-5 szelet baguette
friss bazsalikom,persze a szárított verzió is jó


Elkészítés

Az aprított vörös hagymát megdinsztelem,a következő a fokhagyma amit  a forró olajba dobok,majd erre azonnal ra teszem az aprított chili-t is.
Együtt pirítom egy percig,majd azonnal öntöm rá a passata di pomodoro-t,ennek köze sincsen a magyar sűrített paradicsomhoz,az ehhez a recepthez nem igazán jó,sőt egyáltalán nem jó. /Passata di pomodoro /,ezt minden nagyobb shopban lehet kapni,a darabos hmmmm végül is az is jó,valójában ez sűrített paradicsom,csak kissé jobb mint az itthoni.Természetesen ha van saját befőzött paradicsom a spájzban,nos annál jobb nincsen.
Össze főzöm,ez kb,2-4 perc,majd ráütök egy tojást,reszelek rá friss parmesan -t,fedővel lefedem,és addig főzöm amíg a tojás fehérje meg nem szilárdul.
 A baguette szeleteket megpirítom,fokhagymázom,meg "locsolgatom" olíva olajjal....hmmmm

Tálalás előtt még reszelek rá sajtot,megszórom bazsalikommal,és gyerünk a beteg gyomorba vele :) lehet tunkolgatni a friss ropogós piritossal..........

 Jó étvágyat hozzá





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése