Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2013. december 2., hétfő

Cupcake - minitorta vagy luxusmuffin?


A recept teljes tartalma a Szeretlek Magyarország szellemi tulajdona!
KÖSZÖNÖM,SZERETLEK MAGYARORSZÁG :)
A muffin tipikusan a kezdők háziasszonyok süteménye, merész műkörmökkel is tökéletesen elkészíthető. De mi választja el a muffint az újabban minitortára magyarosított cupcake-től? A díszes tetőzete. A cupcake mindig elegáns krémkoronát hord, amellyel küllemre és ízre is magasan emelkedik a pórias muffinok fölé. Viszont igencsak könnyű elkészíteni.

A cupcake divatja a muffin hullámot követően sodort végig a világon, egyszerűsége és látványossága okán. A muffin teljességgel komplikációmentes édesség, az amerikaiak azt mondják, hogy még a csomók sem ártanak neki, sőt, kifejezetten használnak, ezért nem is habverővel, hanem masszív robotgépeik keverőkarjával készítik el a masszát, nagyon rövid keveréssel.

Aki muffint tud sütni, annak a minitorta már gyerekjátéknál is egyszerűbb lesz, hiszen csak valamiféle krémet kell a tetejére biggyeszteni, és máris készen van egy színpadiasan szép alkotás, amelyben mennyeien egyesül a muffin egyszerűsége a torta eleganciájával.



Krémet tetszés szerint ezerfélét lehet keverni: a csokoládés muffinokhoz jól illik a csokoládékrém, legtöbbször pedig a natúr krémtúró (krémsajt, cream cheese, fromage frais, Frischkäse) alapú krémeket érdemes használni, egyrészt mert szinte mindegyik muffinhoz illenek, másrészt mert a krémtúró tartást és harapnivaló puhaságot, bársonyos textúrát biztosít a krémeknek.

Jobb, mint a tejjel vagy citromlével szimplán kikevert puritán porcukormáz. De egy sima créme Chantilly is tökéletesen megteszi, azaz egy vaníliarúd kikapart magjaival és egy kiskanál porcukorral kemény habbá vert tejszín, habzsákból cukrászosan a muffin tetejére kanyarítva.

A minitorta az időhiányban szenvedők számára kitalált – vagy földre szállt? – áldás, mert összekeverni 2 perc, megsütni 20 perc, ez idő alatt a krém is bőven elkészül, és behűthető, majd a muffinok kihűlése után rányomható azok tetejére. Az egész ceremónia nem tart tovább egy óránál, amelyből rosszindulatúan számolva is legfeljebb 10 perc telik el munkával, a többi csak várakozás.
Vagy inkább vágyakozás.



Hozzávalók - Kakaós-nutellás minitorta
 (12 darab)

1 púpozott evőkanál édesítés nélküli kakaópor

1 csapott evőkanál mogyorókrém (nutellaszerűség)

1-2 evőkanál forró víz
10 dkg cukor

12 dkg liszt

12 dkg puha vaj

2 tojás

1 csomag sütőpor

1-2 evőkanál tej

A krémhez:

30 dkg porcukor

15 dkg natúr krémsajt

1-2 evőkanál friss citromlé (elhagyható)


Elkészítés:

1. A nutellát és a kakaóport keverjük laza krémmé a forró vízzel. A tészta összes többi hozzávalóját tegyük tálba, és elektromos habverővel keverjük homogén masszává. Alaposan keverjük bele a kakaós-nutellás krémet.



2. A sütőt melegítsük 200 fokra. A lágy tésztát – mert ilyet kell kapnunk, szinte folyósat, s ha nem ilyen, akkor adjunk még hozzá 1-2 evőkanál tejet – kanalazzuk egy muffinsütő papírkosárkákkal kibélelt mélyedéseibe. 20 perc elég neki a sütőben, nem baj, ha kissé nedves-puha marad.

3. Készítsük el a mázat: az átszitált, csomómentes – ennek tényleg csomómentesnek kell lennie – porcukrot keverjük habosra a krémsajttal, esetleg lazítsuk a citromlével. Ha viszont nem kívánunk savanykás mellékzöngét lopni a minitortánk íz-szimfóniájába, akkor egyszerűen csak tejet keverjünk hozzá. De maradjon tartása, hogy szépen megtarthassa tekervényeit a muffin tetején. Aki még tovább akarja cifrázni, hintse meg egy csipet kakaóporral is, bár díszes az anélkül is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése