Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2013. február 14., csütörtök

A rakott burgonya esete,..... velem

kalória dús,tele szénhidráttal,mi a jó fene kéne még a Magyar ember gyomrának,tudom éljünk egészségesen,mert mi magyarok is elvagyunk hízva,no talán ezért nem csak mi honpolgárok,és haspókok vagyunk a felelősek...............


na de nézzük az egyszerű esetet amikor végre találkozik az igény a megvalósulással..........




Hozzávalók:
2 kg burgonya
10 darab tojás
3 doboz 450 gr. tejföl
1 pár csípős füstölt kolbász
15 dekagramm füstölt szalonna

őrölt fekete bors





Elkészítés:

A burgonyát meghámoztam,majd hideg vízben feltettem főni,a vízbe sót tettem,és az első forrásig nagy lángon főzöm,utána még  15 percig ,majd elzárom a lángot,le öntöm a burgonyáról a vizet,és hagyom ki hűlni a burgonyákat.
A tojásokat is felteszem főni hideg vízben az első forrástól számítva 10 percig főzöm,majd a lángot elzárva,a vízben hagyom a tojásokat kihűlni.
Kolbászt felszeletelem,a szalonnát kockára vágom,jöhet a serpenyő ahol kissé megpirítom a kolbászt,és a szalonnát is,de csakannyira,hogy éppen csak kisüljön egy kevés zsír belőlük.
A burgonya meghűlt,felszeletelem,és egy tepsialjába lefektetek egy sor burgonyát,majd a kolbász jön,utána a megtisztított,és felszeletelt tojás,és most jön a lényeg,a legfontosabb össze tevője eme csodás egyszerű ételnek.
A tejfölöket össze keverem egy kevés hideg vízzel,miért vízzel,miért nem tejszínnel,vagy tojás sárgájával,nos csak azért ,mert a tojást már elhasználtam,tejszín meg nem volt itthon:)))).....szóval maradt a víz,a célnak ez is megfelelt.
Tehát
egy sor főtt burgonya
egy sor kolbász
egy sor szalonna
egy sor főtt tojásnyakon önteni egyenletesen a tejföllel

És ezt mind addig fojtatni amíg az utolsó sor csak a burgonya marad,mert ezzel zárjuk a titkokat le,erre a maradék tejfölt teszem,és mehet a sütőbe.....180 C és 25 perc max.hiszen minden megvan főve,illetve sütve már,itt már csak a magas hőfoknak köszönhetően a tetejét megpirítom,és közben egy kicsit az összes többi át szárad,és közben mindent átjárnak a kisülő zsírok,és a tejföl íze....
..nos így is készül nálam a rakott burgonya.......


Jó étvágyat.:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése