Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2013. február 13., szerda

Bárányleves - Bozbashi

Medea Arabidze barátomnak ajánlom
 


Hozzávalók:
2 ek vaj, 2 közepes vöröshagyma (apróra vágva), 1,5 kg bárányhús (kockákra vágva), 1/2 kg paradicsom (meghámozva, felkockázva), 2 közepes burgonya (meghámozva, felkockázva), 1 közepes paprika (kimagozva, felkockázva), 12 okra (durvára vágva), 1 dl apróra vágott szárított sárgabarack, 1,5 teáskanál só, 1 dl apróra vágott petrezselyem, frissen őrölt bors, 2 l víz
Elkészítése:
1. Egy nagy lábosban a vajon aranybarnára pirítjuk a hagymát, majd körbepirítjuk a húst.
2. Belekeverjük a zöldségeket, öt percig pirítjuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük (kb. 1,5 óra alatt). A petrezselymet tálalás előtt keverjük hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése