Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2013. február 14., csütörtök

Fácán húsleves

Hozzávalók:


  • 1 egész fácán
  • 3 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 15 dkg karfiol
  • 2 csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 12 dkg cérnametélt
  • 6 szem borókabogyó
  • só, szemes bors


Elkészítés:


 A kisebb darabokra vágott fácánt tegyük fazékba, bőven öntsük fel vízzel, és forraljuk fel.
 Tegyük takarékra, és szedjük le a habját.
Adjuk hozzá a feldarabolt répákat, a nagyobb rózsáira szedett karfiolt, a csiperkét, a hagymát, a fokhagymát, a paprikát, a paradicsomot, és fél csokor összekötött petrezselymet.
Fűszerezzük sóval, szemes borssal, durvára tört borókabogyóval, és lassú tűzön főzzük körülbelül 3 órát, míg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
Mielőtt levesszük a tűzről, öntsük bele a bort, és pihentessük a levest 10 percig.
A húst, és a zöldségeket szedjük ki, a levet óvatosan szűrjük le.
Tálaláskor halmozzuk a főtt cérnametéltre a zöldségeket és a húsdarabokat.
 Merjük rá a forró fácánlevest, és szórjuk meg petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése