Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2013. február 5., kedd

Pulykacomb,szalonnával és rozmaringgal tüzdelve,sajtos puliszkával

nos akik tényleg valami jóra vágynak azoknak ezt a receptet kínálom.............
miért is,első de nem utolsó sorban a régen elfeledett Magyaros ételért a puliszkáért,többen mondják,hogy a puliszka az ős Erdélyi étek,de ez engem nem érdekel,azt is mondják,hogy Olasz étek /polenta/,de ez sem érdekel,ebben a szakmában nincsenek határok,csak kiváló remekbe szabott ételköltemények
azután a második érvem a pulyka hús,szerintem sokkal tartalmasabb mint egy házi csirkének titulált génmanipulált fehérje tabletta,miért is mondom ezeket,hiszen a pulykát is nevelik,tartják,de azért itt Magyarországon még nincsen akkora tartási kultusza mint pl.az USA-ban,így talán nagyobb eséllyel,és talán jobb étvággyal fogyasztom a pulyka húst mit a csirkét....egyelőre




no kérem,hát akkor vessük bele magunkat megint a konyha sűrűjébe...............hopszáááááá:))))


Hozzávalók

1 nagyobb,vagy kettő kisebb alsó pulykacomb, úgy  kb.1 kg 
10 dkg jó Magyar házi füstölt szalonna
2-3 ágacska friss rozmaring,persze ha nincsen akkor se várjunk tavaszig,hiszen lehet kapni 300 ft körül cserepes zöld fűszernövényeket a különféle "hazai" bevásárló izékben
na jól van talán jó lesz a szárított is

só...ízlés szerint
durvára őrölt fekete bors
2 gerezd fokhagyma
1/2 dl olaj

No most jöjjenek a PULISZKA hozzávalói

28 dkg kukoricadara
só,ízlés szerint
15 dkg natúr krémsajt.....de valami jobb féle ha lehet,ne a CAMPING tömlős.......


Elkészítés
az előkészített pulykacombot/megmosott,leszárított,az inakat egy fogó segítségével kiszedtem  a combból/ az előzőleg felcsíkozott  szalonnával megspékeljük,lehet kapni spékelő tűt,de ha nincsen az sem baj,egy vékony de hegyes,éles késsel beleszúrok a combba ,majd egy mozdulattal átszúrom a combot,na már meg is van a szalonnacsík helye.................ugye milyen egyszerű,és ide tuszakolom/fűzöm/ be a szalonna csíkot,majd még többször megismétlem a mozdulat sort,és így mindenhova jut a füstölt szalonna csíkokból,ezekbe a "lukakba" helyezem a rozmaring ágacskákat is,vagy szárítottat használok.............
sózom,borsozom,és összezúzott fokhagymával ízesítem a combot,kevés olajat locsolok rá,alufóliával letakarom, sütőedénybe teszem...........zsupsz a lerbe /sütő/ 180C-os fokon félpuhára párolom,majd a fóliát leveszem és ropogós világos aranybarnára sütöm

közben azért a köretet is készítsük ám..............
8 deci vizet forralok,sózom,beleszórom a darát,és mérsékelt tűzön folyamatos keverés mellett addig főzöm,míg el nem készül a dara,nyugodtan kóstolgassatok ti is,a dara állagának olyannak kell lennie mint a tejbegríznél a búzadarának,PUHÁNAK,de nem szét főzni,nem egy maszlagot csinálunk ám
amikor elkészült a puliszkám félre húzom a tűzről,és belekeverem a krémsajtot,összekeverem,kicsit hagyom hagy pihenjen..............jöhet a magic:)))))

kettő kanál segítségével amiket vízbe mártok a varázslat előtt,megformázom galuska alakúra a puliszkát,és így helyezem őket  a tálaló tálra,a közben felszeletelt pulykacomb köré.........egy kis apríott snidlinggel megszórom....vagy durvára őrölt szinesborssal..................jöhet a móka,és kacagás...........

Jó étvágyat mindenkinek:))).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése