Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2013. február 5., kedd

Profiterol karamellakrémmel

na pont ez kell nekem,és nektek is, ez egy nagyon finom édesség,csak javosolni tudom mindenkinek,persze a világháló telis tele van,ön magukat  jobbnál jobbnak nevező receptekkel,de ezt mindenki önmaga dönti el hogy melyik a szimpatikusabb vagy esetleg a jobb................






A sütike kinyomásához,legyen kéznél egy habzsák,ha nincsen akkor valami hasonló nyomó szerkezetet szerezzetek be,vagy a neten nézzetek szét,hogy hogyan lehet nyomózsákot készíteni önállóan




Hozzávalók a tésztához

1dl.olaj
1 teáskanál cukor
10 dkg liszt
3 db tojás

az alapkaramellhez

12 dkg cukor
1 dl tejszín melegen
1 evőkanál keményítő ( 1 dkg )

a krémhez

 4 dl hideg tejszín
1 csomag habfixáló
 a csokoládészószhoz
10 dkg cukor
10 dkg csokoládé ( étcsokoládé, mennél nagyobb kakaó tartalma legyen )
1.5 dl víz
1 evőkanál margarin




Elkészítés
A SÜTŐT BEKAPCSOLNI ,ÉS ELŐMELEGÍTENI 200 C FOKRA
A tészta  jön először,  az olajat,ugyan annyi vizet mint az olaj,a cukrot,és egy csipetsót,egy edénybe teszem,és felforralom,ezt követően folyamatos kevergetés mellett hozzá adom a lisztet,addig kevergetem folyamatosan míg a massza el nem válik az edény falától.
A tűzről levéve hagyom kihűlni,majd egyenként belekeverem a tojásokat,teljesen homogén állapotáig kevergetem a masszát,majd a nyomózsákba töltöm,és egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre diónyi kis halmokat nyomok ki a zsákból,természetesen egyenlő távolságra egymástól,mert hiszen a sütés közben, hő hatására megnőnek.Sütést megelőzően hideg vízzel permetezem le a kis  halmokat,no most jöhet a sütés.............aranybarnára sütöm az előmelegített sütőben a történetet,NEM NYITOGATJUK A SÜTŐ AJTÓT MERT ÖSSZE ESHETNEK A KIS HALMOK,VÁRUNK TÜRELEMMEL UGYE??!!!!

Jöhet a cukor karamellizálás csodás művelete,egy lábasba cukrot teszek,és elkezdem olvasztani /karamellizálni/ amikor a cukor szét olvad,és elkezd barnulni, na ekkor 1 dl vizet hozzáadva sziruppá főzöm
e közben egy másik tálban a keményítőt elkeverem a tejszínnel,ésezzel sűritem be a cukor szirupot,félre húzom hagyom kihűlni a a csoda egyik alkotó elemét.
No jöhet a többi.
A hideg tejszínt a habfixálóval,és persze egy habverővel kemény habbá verem,majd ebbe keverem nagyon óvatosan a közben meghűlt karamellás alapot.
A csokoládészószhoz  1.5 dl vizet a cukorral,és a margarinnal felforralom,majd a csokoládét apróra vágom,és folyamatos keverés mellett hozzá adom,simára kikeverem.
Az időközben elkészült és meghűlt fánkok felső negyedét /kalapját/ levágom,a habzsákot megtöltöm a karamellás masszával,mindegyik fánknak a belsejébe nyomok egy adagot,majd a kalapokat vissza helyezem a fánkokra,és nyakon öntöm a csokiszósszal.....ha minden jól sikerült akkor mire elkészültök vele már menet közben el is fog fogyni mert a zsiványok befalják:)))))



Sok sikert kívánok


profiterol:
a neve Francia eredetű,a 19 században hódította meg Itáliát.... a klasszikus változat tésztája nem kelesztett fánk tészta,hanem égetett tészta,amelyből képviselőfánkot sütnek..ezekbe tejszínhabot töltenek,a fánkocskákat pedig leöntik csokoládémártással....fehér csokis változat is létezi,illetve sósan,krémsajttal töltve is készítik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése