KÖSZÖNÖM A RECEPTET,REBARBARÁNAK....napfény és fűszer.....
Amikor megláttam
a torta gyönyörű képeit,szinte azonnal nekiláttam volna.
Csoda finom,Magyar epret kaptam a piacon,és ez tényleg Magyar eper volt:)))
Epres túrótorta |
Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
-50 dkg túró
-12, 5 dkg vaj
-20-25 dkg cukor(én 15-öt tettem)
-3 ek. tejföl
-1 citrom héja és ízlés szerinti leve
-1,5 dl tej
-3 púpos tk.porzselatin
-40-50 dkg eper
A vajat ,tejfölt,cukrot jól kikeverem.
Hozzáadom a citrom héját és levét,majd a túrót.Jól összekeverem és hozzáadom a forró tejben feloldott zselatint.
Nekem elég folyós volt így és mivel nem akartam hogy kifolyjon a formából 1/2 órát a tálban hagytam hűlni és csak utána öntöttem bele.
2-3 órára hűtőbe tettem .
Tálaláskor a tetejére halmoztam az epret.
Ha valakinek úgy teszik gyümölcszselével is készítheti a tetejét.
Egyetlen egy baja volt ,pillanatok alatt elfogyott.
Ez a habos könnyű krém,jól illenék egy könnyű piskóta tetejére is :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése