Indiai, jövünk.....:-))
Hozzávalók:
30 dkg darált pulyka/csirke/disznóhús
1 nagy tojás
1 db közepes nagyságú édesburgonya
1 kis fej vörös hagyma, apróra vágva
1 teáskanál indiai fűszerkeverék,
minden komolyabb Hipermarketben,
vagy fűszer boltban beszerezhető
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt kömény
1/2 teáskanál cayanne bors
1db tojás
1 teáskanál só
Öntet
1 evőkanál olívaolaj,vagy kókusz olaj
2/3 bögre natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
só, bors (ízlés szerint)
Elkészítés:
1. Főzd meg az édesburgonyát (30 perc)
2. Eközben egy közepes serpenyőben süsd meg a fokhagyma gerezdeket egészben, közepes
lángon, míg kis fekete pöttyös nem lesz (10-15perc) Tedd vágódeszkára,
távolítsd el a megégett külső réteget és nyomd ki.
3. Add hozzá a joghurtot, kis sót, borsot, majd botmixerrel keverd ki, míg krémes nem lesz
4. Ha kész a krumpli, nyomd szét villával.
5. Tedd egy nagy tálba a krumplit, add hozzá a darált húst, tojást, hagymát, fűszereket. keverd el jól.
6. Formálj a húsból golyókat és egy nagyobb serpenyőben süsd ki
őket olíva olajon/kókuszolajon, míg aranybarnák nem lesznek. (15-20perc)
7. Tálald melegen a sült fokhagymás öntettel
Mennyiség: 22 golyó
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése