persze,persze,ezt a kaját annyi féleképpen lehet fűszerezni,hogy...de a chili az mindig szerepeljen a repertoárban,különben paradicsomos babot csináltatok csak,az oregánot,én elszoktam hagyni,helyette egy tipikus Mexicói fűszerkeveréket teszek a csodába,bármelyik komolyabb fűszerboltban belehet szerezni,de babok,és szagok nem egyformák:-))))))...LoL.
Hozzávalók:
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg darált pulykahús
1 konzerv hámozott paradicsom
1 doboz vörös babos, kukoricás konzerv
1 konzerv fehér bab
ketchup
Piros Arany
só, bors,
oregánó
paprika
chili
olaj
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát tisztítsd meg és karikázd fel, illetve
zúzd össze, majd pirítsd meg egy kevés olajon egy mélyebb serpenyőben
Tedd bele a darált húst, sózd, borsozd, paprikázd, szórd meg a
chilivel és az oregánóval. Add hozzá az apróra vágott paradicsomot, egy
jó adag ketchupot és négy evőkanál Piros Aranyat.
Ha kell, adj hozzá egy kevés vizet, és rotyogtasd egy fél óráig.
Ezután öntsd hozzá a megmosott és lecsepegtetett fehér- és
vörösbabos konzervet is. Forrald össze, és még melegen tálald. Tetejére
reszelj egy kevés sajtot.
Köretnek tehetsz mellé rizst, de magában is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése