Hozzávalók:
Két közepes padlizsánnégy nagyobb, héjában főtt krumpli
2 dl kefír vagy joghurt
egy kisebb fej vöröshagyma
két gerezd fokhagyma
egy paradicsom
só, fehér bors, kevés olaj
Elkészítés:
A megmosott, héjas padlizsánt villával megszurkálom és 5-6 percre a mikróba teszem. A legmagasabb fokozaton megsütöm, majd a belsejét kikaparom. Egy teflon lábasba kevésolajon megdinsztelem a vöröshagymát, ráteszem az apróra vágott paradicsomot, a padlizsánhúst, az összezúzott fokhagymát, sózom, borsozom és kb. tíz perc alatt összepárolom. Egy tűzálló tálat kikenek olajjal, rászeletelek egy sor krumplit, ráterítem a padlizsánkrémet, krumplikarikával beborítom, rá a kefírt és forró sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése