Rákóczi túrós recept
Hozzávalók:
Tészta:
½ kg liszt
20 dkg porcukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
pici só
1 margarin (szoba hőmérsékletű)
2 tojás sárgája
1 natúr joghurt
Töltelék:
50 dkg túró
20 dkg cukor
1 tojás
1 vaníliás cukor
10 dkg búzadara
fél citrom reszelt héja
Hab:
7 tojás fehérje
5 dkg porcukor
fél citrom kifacsart leve
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, a margarint apró kockára vágjuk, hogy könnyebb legyen eldolgozni. A tésztának krémes állagúnak kell lennie. Ha túl sűrű akkor tejet adunk hozzá, ha túl híg akkor pedig lisztet. Előmelegített sütőben úgy sütjük, hogy 15 perc után kivesszük és megszurkáljuk villával hogy a tészta ne púposodjon fel. Aztán visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük. (tűpróba!)
Ezután a tölteléket rákenjük a tetejére /amit előzőleg már kikevertünk és a hűtőbe tettünk legalább 10 percre./ Ismét visszatesszük a sütőbe és sütjük még 10 percig. Addig amíg sül felverjük a tojások fehérjét a porcukorral. Amikor már felvertük akkor tesszük bele a citrom levét, és ezzel is összedolgozzuk. Azért kell a citromlé a habhoz mert így nem esik össze.
Ezután rátesszük a töltelék tetejére szépen elsimítva, és visszatesszük a sütőbe és teljesen lekapcsoljuk a sütőt mivel a habnak nem sülni kell hanem száradni.
Akkor jó, ha a hab nem ragad az ujjunkra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése