Hozzávalók:
30 dkg sertéscomb1 kg savanyú káposzta
4 ek. olaj
1 ek. liszt
2 dl tejföl, 12 % zsírtartalmú
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
őrölt kömény, őrölt bors, fűszerpaprika, só
Elkészítés:
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. A tűzről lehúzva meghintjük fűszerpaprikával, elkeverjük és kevés vizet hozzáöntve pároljuk, majd zsírjára pirítjuk. Hozzátesszük a kockákra vágott sertéshúst, átpirítjuk és ízesítjük zúzott fokhagymával, köménnyel, őrölt borssal és sóval. Összepirítjuk és kevés vizet ráöntve félig puhára pároljuk. Ezután a húshoz adjuk a kicsavart savanyú káposztát (szükség esetén előtte át lehet mosni), kevés vizet hozzáöntünk és fedő alatt készre pároljuk. Közben a lisztet és a tejfölt simára keverjük, és amikor a hús és a káposzta is megpuhult, lassan hozzákeverjük. Végezetül még néhány percig főzzük.köszönöm az ÉnPortálnak a receptet:))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése