Kenyeres pajtások

Kellemes időtöltést kívánok neked.Remélem találtál kedvedre való receptet.
Van egy egy másik blog is ahonnan szintén tudsz ötletelni
íme...
.kenyerespajtasok.blogspot.hu
Ha gondolod írj,és én megpróbálok segíteni...ha elakadtál valamiben.
Minden ötletet,véleményt szívesen fogadok.

Köszönöm a figyelmedet.

2013. május 3., péntek

Székelykáposzta


Székelykáposzta

Hozzávalók:

30 dkg sertéscomb
1 kg savanyú káposzta
4 ek. olaj
1 ek. liszt
2 dl tejföl, 12 % zsírtartalmú
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
őrölt kömény, őrölt bors, fűszerpaprika, só

Elkészítés:

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. A tűzről lehúzva meghintjük fűszerpaprikával, elkeverjük és kevés vizet hozzáöntve pároljuk, majd zsírjára pirítjuk. Hozzátesszük a kockákra vágott sertéshúst, átpirítjuk és ízesítjük zúzott fokhagymával, köménnyel, őrölt borssal és sóval. Összepirítjuk és kevés vizet ráöntve félig puhára pároljuk. Ezután a húshoz adjuk a kicsavart savanyú káposztát (szükség esetén előtte át lehet mosni), kevés vizet hozzáöntünk és fedő alatt készre pároljuk. Közben a lisztet és a tejfölt simára keverjük, és amikor a hús és a káposzta is megpuhult, lassan hozzákeverjük. Végezetül még néhány percig főzzük.
















köszönöm az ÉnPortálnak a receptet:))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése