Hozzávalók:
Gesztenyés pulykaHozzávalók:
• 1 bébipulyka
• 75 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
• 30 dkg darált sovány sertéshús
• Pulykamáj
• 3 zsemle
• 3 tojás
• 10 dkg főzőmargarin
• 20 dkg füstölt szalonna
• Tejszín
• Bors
• Majoranna
• Őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A pulykát tisztítsd meg, és alaposan mosd át. Kívül-belül sózd be és borsozd. Majorannával szórd meg, és pár órára hagyd állni.Töltelék: a gesztenyét keverd össze a margarinnal, a darált hússal és a tojással. Tedd bele a szétmorzsolt májat és a beáztatott, kinyomkodott zsemléket is. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsd, ha kell, kevés tejszínt is tegyél bele. Töltsd meg a pulykát, és a nyílásait varrd be. Tedd előmelegített sütőbe, és lassú tűzön süsd meg. Mikor már majdnem kész, margarinnal kend meg, és magas lángon pirítsd. Hagyd állni 20 percig, mielőtt szeletelni kezdenéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése