Hozzávalók:
1 kg zöldbab25 dkg darált sertéscomb
10 dkg szójagranulátum
4 evőkanál rizs
2 dl tejföl (12 % zsírtartalmú)
5 dkg lecsó
4 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
őrölt bors, fűszerpaprika, őrölt kömény só
Elkészítés:
A friss zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk és kb. két cm-es darabokra vágjuk (vagy a mirelit zöldbabot) forró sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A megtisztított, finomra vágott vöröshagymát két evőkanálnyi olajon megfonnyasztjuk, tűzről lehúzva meghintjük fűszerpaprikával. Visszatéve a tűzre hozzáadjuk a darált húst, az előzőleg vízbe áztatott szójagranulátumot és átpirítjuk. Ízesítjük lecsóval, zúzott fokhagymával, őrölt köménnyel, őrölt borssal és sóval. Kevés vizet ráöntve, fedő alatt, többször zsírjára pirítva puhára pároljuk. A rizst megmossuk és egy evőkanálnyi olajon megpirítjuk. A rizs térfogatának kétszeresét kitevő forró sós vizet hozzáöntünk, beletesszük az egészben hagyott vöröshagymát és fedővel lefedve sütőben megpároljuk. Miután megpuhult, összekeverjük a hússal. Egy olajjal vékonyan kikent tepsi aljára terítjük a zöldbab egyik felét, rá a húsos masszát, majd befedjük a zöldbab másik részével. Tetejére tejfölt locsolunk és középmeleg sütőben megsütjük.A még inkább csökkenthetjük az étel kalóriatartalmát, ha tejfölös habarást készítünk rántás helyett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése